Bk Zadar, Maja Perinović i Slavka Barešić najuspješniji na Državnom prvenstvu u Ciklokrosu

U nedjelju 14.1. u Puli je u organizaciji Bk “AXA” održano Prvenstvo Hrvatske u Ciklokrosu. Već desetu sezonu zaredom Biciklistički klub Zadar nastupa u ovoj zimskoj disciplini koja objedinjuje elemente cestovnog i mtb biciklizma sa trčanjem i savladavanjem prepreka.

Bk Zadar je sa 5 osvojenih državnih medalja postao najtrofejniji klub natjecanja, a odličja su osvojili Paulo Grgić (2. mjesto – kat. U15), Marko Bilosnić (3. mjesto – kat. U14), Neven Pavić (2. mjesto – Veterani C), dok su u ženskim kategorijama dva naslova državnih prvakinja u Zadar donijele Maja Perinović u svom prvom seniorskom nastupu i njena mlada nasljednica iz zadarske biciklističke škole Slavka Barešić među djevojčicama do 15 godina.

Maja Perinović 1 mjesto CX 2018 Slavka Barešić

Maja je iznimno zahtjevnu stazu od 5 krugova na pulskoj “Verudeli” savladala u vremenu 46min41sec ispred Anie Žufić (Bk Maraton Beciklin) i Karmen Škiljić (Bbk Pakoštane), te postala prva Zadranka sa naslovom seniorske prvakinje Hrvatske u biciklizmu.

Na proglašenju pobjednika u Puli ujedno joj je dodijeljena nagrada za najbolju juniorku u prošloj sezoni te ona najznačajnija nagrada Hrvatskog biciklističkog saveza za Biciklistu godine 2017., koju je zaslužila plasmanom na 10. mjesto Europskog prvenstva održanog u Danskoj prošlog ljeta, dok je Biciklistički klub Zadar za svoje natjecateljske i organizacijske aktivnosti i rezultate od strane HBS-a nagrađen priznanjem za najbolji cestovni biciklistički klub Hrvatske u 2017-oj.

26937223_10215356899818666_225759354_o

Rezultati iz Pule dostupni su na slijedećoj poveznici

dok su fotogalerije sa natjecanja dostupne na fb stranicama organizatora

N.P.

This Post Has Been Viewed 314 Times