2. Internationale Alpe Adria Tour

 

Odličan nastup naših mladih biciklista Luke Škare i Noe Jolića Mustaća na međunarodnoj utrci Alpe Adria Tour u Austriji. Obojica su nastupali kao članovi reprezentacije te su nakon 3 etape osvojili jako dobro četvrto mjesto u ukupnom plasmanu.

Utrka se sastojala od tri različite utrke te se zbrojem ukupnog vremena dobio ukupni pobjednik. Prvu etapu činio je uspon od 10-12km ovisno o kategoriji, druga etapa bila je pojedinačna vožnja na kronometar u dužini 11km, a zadnji dan vozači su odmjerili snage na zahtjevnom brdskom krugu od 10km (početnici do 15godina vozili su 3 kruga, a kadeti 5).

U kategoriji početnika do 15 godina nastupilo je 36 vozača iz Austrije, Slovenije, Njemačke i Hrvatske. Naš Noa u prvoj etapi zauzeo je 2. mjesto, u vožnji na kronometar bio je 5. , a na završnoj etapi zauzeo je 7. mjesto. Zbrojem vremena Noa je ukupno završio četvrti sa 37 sekundi zaostatka za pobjednikom Austrijancem Hoferom. Malo iskustva nedostajalo je da Noa završi na postolju, ali sigurni smo da će mu ovako dobar rezultat dati još više motiva na sljedećim utrkama.

U kadetskoj kategoriji nastupila su 44 vozača iz Austrije, Slovenije, Njemačke, SAD-a te Hrvatske.
Luka Škara dobro se borio sva tri dana te je u ukupnom plasmanu završio 4. sa minutom zaostatka za pobjednikom Austrijancem Stockerom. Probao je danas napadačkom vožnjom popeti se na postolje, ali iskusnije ekipe to nisu dozvolile.

Sljedeći vikend naši vozači nastupaju na jubilarnom 50. Memorijalu Stjepan Grgac u Ivanić-Gradu.

 

Trener Bk Zadar Ante Radić

This Post Has Been Viewed 38 Times