VN IDRIJE 2016

 

MG_9364

 

Od petka do nedjelje u slovenskom gradu Idriji vožena jetrodnevna etapna utrka za bicikliste U13,U14 i U15 kategorije. Boje Biciklističkog kluba Zadar branili su Oliver i Nicolas Gojković.

Prvoga dana natjecanja na programu je bila cestovna uphill utrka, drugoga dana brdski kronometar u dužini od 5,8km, dok je konačni plasman odlučivao kriterij u samom centru Idrije koji se vozio u dužini 37,5km za U15 kategoriju na krugu od 1250m sa jednim kratkim i oštrim usponom.
Zahvaljujući odličnoj vožnji u trećoj etapi Oliver se probio i visoko u konačnom poretku te je utrku završio na 5. mjestu među 23 vozača u plasmanu U15 biciklista, dok je Nicolas zauzeo 11. mjesto među 40 biciklista U13 kategorije također popravivši plasman zadnjega dana natjecanja.
Valja istaknuti i visoki plasman Frana Miholjevića iz Bk Rijeke koji je bio najbolje plasirani hrvatski vozač na utrci na drugom mjestu generalnog poretka U15. On i Oliver Gojković slijedećeg vikenda putuju na etapnu utrku u Češku sa hrvatskom mladom reprezentacijom do 15 godina te se nadamo da će i tamo ponoviti ovakav visoki plasman u državnom dresu na izuzetno jakoj međunarodnoj utrci u gradu Lanškrounu.

MG_8749

Rezultati sa utrke u Idriji dostupni su na slijedećoj poveznici

N.P.

This Post Has Been Viewed 150 Times