Utrka: 53º GP Rinascita

FB_IMG_1434394509850

Dan poslije trijumfa na Učkoj juniori Bk Zadra David Jabuka i Roko Vukić produžili su prema Italiji, točnije prema regiji Veneto gdje su nastupili pod vodstvom juniorskog izbornika Predraga Jokića u sklopu mix teama hrvatskih juniora na utrci 53. GP Rinascita u mjestu Roncadelle di Ormele. Iz intervjua koji je napravio sa njima tajnik kluba saznaćemo više i o toj utrci:

N.P. : Davide, možeš li nam ukratko opisati nedjeljni nastup u Italiji, dužinu staze, plasman?

D.J. : Pa, veliki broj vozača na startu što je upravo ono što nam nedostaje na domaćim utrkama, čak 183 vozača, uglavnom Talijani, nešto Slovenaca i Austrijanaca, te nas petorica iz hrvatskih klubova, Roko, ja, Kvasina, Baltić i Marenzi. Staza je bila duga 123km, uglavnom ravno što je rezultiralo visokim prosjekom pobjednika od 44,48km/h, vrijeme vožnje 2h46min. Par puta sam pokušao inicirati bijeg u nadi da će jedan uspjeti, ali ekipe nisu dozvoljavale da se itko odvoji te se na kraju utrke sve rješavalo u šprintu grupe.

FB_IMG_1434393703595

N.P. : Roko, uspio si završiti još jednu utrku u Italiji, da li si zadovoljan rezultatom i kakva su ti očekivanja pred državni kronometar i cestovno prvenstvo?

R.V. : S obzirom na moj relativno loš plasman dan prije na Učkoj, ova utrka mi je podigla samopouzdanje, utrka je bila super brza, puno padova, nije završilo više od pola vozača sa starta, na kraju smo David i ja bili plasirani u drugoj grupi između 20 i 40 mjesta, za dva tjedna ću pokušati na državnom prvenstvu opravdati povjerenje izbornika i potvrditi da mi je mjesto u juniorskoj reprezentaciji Hrvatske, nadam se medalji na kronometru, a na cesti ćemo dati sve od sebe da majica državnog prvaka bude u bojama Bk Zadar.

FB_IMG_1434394555964

N.P. : Davide, još par detalja o utrci u Italiji, vidim po fotografijama sa cilja da je pljuštalo?

D.J. : Prvih 60km je proslo sasvim u redu, ali onda je prvo pocela lagana kisa koja je pojacavala. Zadnjih 10-15km je bio pljusak i tuča, doslovno tako losi uvjeti da ne pamtim da sam vozio negdi u tolikoj kisi, oci me jos peku, naocale sam imao sa tamnim staklima jer je pred start bilo ok vrime, padala je kisa ali se razvedravalo i nismo uopce htjeli misliti da ce nas tako nesto uhvatiti, nego smo bili u nadi kako bi do kraja utrke mogla doci i koja zraka sunca.

N.P. : Roko, da li je moglo bolje u šprintu?

R.V. : Nekoliko kilometara prije cilja desio se posljednji pad, grupa se rascijepila na dva dijela, nas dvojica smo ostali u drugom dijelu, bilo je nemoguće dohvatiti šprint za prvih 10 mjesta, zadovoljni smo sa rezultatom, od ovih nama poznatijih ekipa jedan vozač Adrie je završio u prvih 10.

N.P. : Dobro dečki, vidim da vas je talijanski pljusak osvježio, puno sreće za dva tjedna na državnom, vadi se viza za svjetsko u Richmondu (USA), nema baš previše kandidata, ili vas dva ili Kvasina, ili možda Šibenčani, ne treba otpisati ni Majolija iz Adrie ako se pojavi, a mogao bi vas iznenaditi i neki mtb-ovac kao na ciklokrosu?

D.J. & R.V. : Ajoj..rješavamo mi to sve, jedan od dva plava dresa mora biti prvi :)))!!!

FB_IMG_1434394622719 FB_IMG_1434394965556

Poveznica za rezultate

 

Iz medija

 

This Post Has Been Viewed 294 Times