37. TROFEJ UČKA – BRDSKO PRVENSTVO HRVATSKE

4 naslova državnih prvaka biciklistima Bk Zadra

11354737_10207120962365377_927670376_n
U subotu 13.6. na usponu na Učku održano je Brdsko prvenstvo Hrvatske u cestovnom biciklizmu za sve kategorije. Biciklistički klub Zadar je sa 4 zlata i 1 srebrom postao najuspješniji klub natjecanja, a medalje su osvojili u kategoriji Juniora David Jabuka na stazi od 14km sa vremenom 36:16, Maja Perinović i Josipa Šintić kod kadetkinja na stazi od 7km sa vremenima 26:22 i 26:27, Oliver Gojković u kategoriji do 14 godina sa vremenom 25:15 i njegov mlađi brat Nicolas Gojković u kategoriji U13 sa rezultatom 30:18. Najmlađem Nicolasu je ovo prvo državno odličje koje je tim vrijednije kada se zna da nije napunio još niti 11 godina, a u svojoj kategoriji je ostvario prednost pred drugoplasiranim od više od dvije minute. Starijem bratu Gojkoviću, Oliveru, zlato na Učkoj je jedino koje je nedostajalo u zbirci državnih medalja koje je počeo osvajati još prošle godine, ovo mu je četvrti naslov državnog prvaka, drugi ovogodišnji. Maja Perinović i Josipa Šintić ponovile su prošlogodišnji rezultat na Učkoj i popele se na prve dvije stepenice postolja, Nini Dokozi je kod kadetkinja ovaj put pripalo četvrto mjesto sa vremenom 28:56. U kadetskoj muškoj kategoriji je startalo čak 23 natjecatelja, a najbolje plasirani Zadranin bio je Ivan Grgić na šestom mjestu sa rezultatom 22:13, dok je Toni Srbić plasmanom na deseto mjesto u vremenu 23:21 u svojoj prvoj kadetskoj sezoni pokazao veliki potencijal. Pobjedu kod kadeta odnio je Viktor Potočki u vremenu 21:14.
I za šlag na kraju, prvi juniorski naslov za Biciklistički klub Zadar nakon dugog niza godina donio je David Jabuka. Mladi Tribunjac koji ove sezone brani azurno plavu boju zadarskog kluba već treću godinu zaredom pokorio je Učku pobijedivši za dvije sekunde ispred Filipa Kvasine iz Bk Perfe na četrnaestkilometarskom usponu od Matulja do cilja na Poklonu podno vrha Učke. Roko Vukić je u kategoriji Juniora bio sedmi u vremenu 39:57.
Za dva tjedna u Šibeniku državne medalje će se dijeliti u disciplini kronometar i onoj najprestižnijoj od svih, prvenstvu u cestovnoj vožnji koje će se voziti na stazi u Primošten Burnom. Pozivamo sve članove Bk Zadra i ostale ljubitelje biciklizma da dođu do Šibenika i podrže sve zadarske natjecatelje na ovom najvažnijem državnom natjecanju.

N.P.

Neslužbeni rezultati

This Post Has Been Viewed 694 Times