Tri medalje za Bk Zadar na Cestovnom državnom prvenstvu

Ludbreg je ove sezone nakon kronometra bio domaćin i Nacionalnog prvenstva u cestovnoj vožnji za sve kategorije hrvatskih biciklista.

Do odličja za Bk Zadar stigli su Tomislav Teofilov i Luka Srbić kao zlatni i srebrni kategorije Do15, a Ante Barešić i Roko Škara su zauzeli 4 i 5 mjesto.

Noa Jolić Mustać je među Kadetima utrku završio kao srebrni dok su se njegovi klupski kolege Tomislav Grabić, Tonko Jabuka i Teo Radaš plasirali na 4 , 7 i 9. mjesto.

Marta Serapiglia kod Kadetkinja također četvrta. Kod Juniora Roko Šintić nije ubilježio plasman, dok je prvi favorit utrke, Zadranin Luka Škara u dresu svog kluba iz Bergama „Team Fratelli Giorgi“ državno cestovno prvenstvo završio kao drugi.

U seniorskoj utrci nakon dugog niza godina Bk Zadar je imao predstavnika u Nicolasu Gojkoviću. Iako smo se potajno nadali još jednoj seniorskoj medalji Nicolas je utrku dugu 140km završio kao četvrti u vremenu 3:18:04 vozeći prosječnom brzinom od 39,78km/h što će ostati upisano kao najbolji plasman na seniorskim utrkama cestovnog državnog prvenstva za nekog od vozača Bk Zadra.

Veterani kluba Kosta Teofilov i Robert Buterin ubilježili su plasmane na osmo i peto mjesto kategorija „B“ i „C“.

Službene rezultate utrke možete pogledati na slijedećem linku:

https://www.utrka.com/utrke/cestovnaludbreg/2023/rezultati/

 

N.P.

 

This Post Has Been Viewed 65 Times