KIDS TOUR OD SLOVENIA

Čak osam mladih Zadrana nastupilo je u dresu Hrvatske reprezentacije na jakoj međunarodnoj utrci “Kids tour of Slovenia” koja se već tradicionalno održava u okolici Novog Mesta u.

Utrka se sastojala od četiri različite etape;
Prva etapa se sastojala od cestovnog uspona, druga i treća etapa su bile utrka na kronometar i kružna utrka – kriterij te zadnja etapa kao kruna cijele utrke je bila klasična cestovna utrka.
Zbroj vremena sve četiri etape je davao ukupnog pobjednika i ukupni poredak vozača .

U više uzrasnih kategorija nastupilo je preko 300 natjecatelja, što dovoljno govori o kvaliteti i snazi same utrke.

Najbolji rezultat od svih reprezentativaca ostvarili su Luka Srbić te Tomislav Teofilov koji su posljednjeg dana na cestovnoj utrci sa 100 dječaka do 14 i 15 godina osvojili izvrsno 2. i 3. mjesto. Ukupno nakon sve četiri etape zauzeli su 13. (Srbić) i 23. (Teofilov). U istoj kategoriji Ante Barešić u zadnjoj etapi je dohvatio pristojno 18.mjesto za ukupno 31. u generalnom plasmanu. Nastupio je i Roko Škara, ali bez značajnijeg plasmana.

U kadetskoj konkurenciji valja istaknuti jako dobre 3 etape Noe Jolića Mustaća koji je do zadnje etape bio ukupno oko 20. mjesta, ali ga je pad u posljednoj etapi spriječio u zadržavanju te pozicije i nažalost nije završio utrku. Također Tomislav Grabić i Teo Radaš nisu uspjeli završiti posljednju etapu te su ostali bez generalnog plasmana.

Među 30tak kadetkinja nastupila je Marta Serapiglia koja je završila ukupno 18.

Službene rezultate natjecanja možete pogledati na sljedećoj stranici:

https://chrono.hr/races/2023/20230630_kidstourslovenia.php

A.R.

This Post Has Been Viewed 67 Times