TOP 10 REZULTATA SEZONE 2016

Sezona 2016. je i kalendarski pri samom kraju. Prisjetićemo se 10 najvrijednijih rezultata Biciklističkog kluba Zadar i događaja koji su je obilježili.

Osvojeno je 22 medalje na državnim prvenstvima i 5 odličja za Kup Hrvatske, te mnoštvo odličja na ostalim utrkama.

Niz je krenuo na Ciklokrosu u Kerestincu sa kojeg smo se vratili kući sa 7 odličja, državne prvakinje su postale Maja Perinović i Nina Dokoza, dok su srebrni bili Josipa Šintić, Roko Dokoza, Tea Šintić, Oliver Gojković i Roko Vukić koji je klubu donio prvu medalju kategorije U23 u posljednjih 20 godina.

10. ROKO VUKIĆ (2. MJESTO „NP CIKLOKROS 2016“) – KATEGORIJA U23

1-small


Početak sezone bio je zakazan na kriterijskoj utrci u Biogradu 19.3. sa mnoštvom vrhunskih poljskih i slovačkih biciklista. Nini Dokozi pobjednički pehar sa te utrke vjerojatno će ostati u najboljem sjećanju na prošlu godinu.

9. NINA DOKOZA (1. MJESTO „ULICAMA KRALJEVSKOGA BIOGRADA“) – KATEGORIJA U17Ž

2-small


Dvodnevno natjecanje na još jednoj od najjačih utrka u Hrvatskoj koja se vozi sredinom travnja u Zadarskoj županiji, 3. Velikoj nagradi otoka Vira, pamtiće po odličnom plasmanu Oliver Gojković, u oštroj konkurenciji velikog broja slovenskih vozača zauzeo je 5. mjesto generalnog poretka.

8. OLIVER GOJKOVIĆ (5. MJESTO „3. VN OTOKA VIRA“ ) – KATEGORIJA U15

3-small


Početkom lipnja voženo je državno brdsko prvenstvo na Učkoj, srebro je uzeo Oliver Gojković, dok su bronce išle Maji Perinović i Nicolasu Gojkoviću, a do svoje prve državne medalje stigao je Toni Srbić.

7. TONI SRBIĆ (3. MJESTO – DRŽAVNO BRDSKO PRVENSTVO UČKA 2016) – KATEGORIJA U17

4-small


24.6. voženo je Državno prvenstvo na kronometar. Pod vodstvom trenera Ante Radića koji je naravno i cijelu sezonu pratio na utrkama ovu darovitu generaciju zadarskih biciklista, novih 6 medalja osvojili su Maja Perinović, Josipa Šintić, Toni Srbić, Zvonimir Karlović, Nicolas Gojković i Roko Dokoza. Rad klupskih mehaničara i ulaganje u opremu definitivno se isplatilo, visoke felge, skinsuitovi i aero kacige stvaraju razliku.

6. NP KRONOMETAR (ZVONE, NIKI, ROKO, TONI, JOPE, MAJA & COACH

5-small


Dan poslije braća Gojković su na cestovnim utrkama ostvarili nešto što se rijetko događa, a to je da dva brata u istom danu postanu državni prvaci, Oliveru je to bio treći naslov državnog cestovnog prvaka zaredom, dok je Nicolasu to bio prvi cestovni. Nini Dokozi je u ženskoj kategoriji do 17 godina pripalo srebro.

5. NP CESTA (NICOLAS&OLIVER GOJKOVIĆ DRŽAVNI PRVACI) – KATEGORIJE U13 i U15

6-small 7-small


16.9. Maja i Josipa pamtiće po svom prvom nastupu na Europskom prvenstvu u Francuskoj. Dugo putovanje autom do Normandije i vrlo teška staza nisu im baš dali previše prostora za bolji rezultat, ali iskustvo je stečeno, a utrku dužine 68,5km odradile su do kraja plasiravši se na 76. i 86. mjesto.

4. MAJA I JOSIPA NA EUROPSKOM PRVENSTVU U FRANCUSKOJ 76. i 86. (KATEGORIJA U19Ž)

8-small


25.9. vožena je posljednja utrka Kupa Hrvatske u Dugopolju, odličja za Kup i to zlatno i srebrno osvojile su Maja i Josipa u zajedničkoj ženskoj kategoriji koju su sačinjavale juniorke i seniorke, drugi u poretku su bili Toni Srbić i Oliver Gojković među U17 i U15, dok je Nicolas Gojković bio treći ukupno među U13. Na utrci u Dugopolju do postolja su još stigli i Ivan Grgić, Nina Dokoza, Zvonimir Karlović i Kosta Teofilov među veteranima.

3. VN DUGOPOLJE (IVAN, TONI, JOSIPA, MAJA, NINA, NICOLAS, KOSTA I ZVONE) – KUP HR

9-small


Josipa Šintić i Maja Perinović već se 5 punih sezona bave cestovnim biciklizmom, njihova želja za treningom i upornost u bavljenju ovim teškim i prilično opasnim sportom dovela ih je ove sezone u priliku da mogu predstavljati svoju zemlju na najjačim svjetskim natjecanjima što je san svakog sportaša. Njihov odlazak na svjetsko prvenstvo u Dohu smatramo i jednim od najvećih dostignuća našeg kluba u povijesti.

2. JOSIPA I MAJA PRED NASTUP NA SVJETSKOM PRVENSTVU U DOHI 2016.

10-small


Obično na utrkama nemamo priliku gledati šprint iz prvog reda, uočiti sve prednosti i mane ulaska u zadnji kilometar, osim ako se utrka ne prenosi na UCI kanalu, a šprint je za naslov juniorske svjetske prvakinje. Upravo tome smo imali priliku svjedočiti 14.10. kada je Maja nadasve pametnom vožnjom uspjela doći u poziciju da je samo metri dijele od najviših svjetskih stepenica. Sa podsjećanjem na tu lijepu sliku i izvanredan plasman Maje Perinović na 17. mjesto utrke ženskog juniorskog svjetskog prvenstva završiti ćemo ovaj pregled 2016-te godine. Neka Nova bude još bolja!

1. MAJA PERINOVIĆ 17. U ŠPRINTU SVJETSKOG PRVENSTVA (KATEGORIJA U19Ž)

11-small


 

This Post Has Been Viewed 198 Times