Održana Izborna skupština Biciklističkog kluba Zadar

četvrtak 4.6.2020. u prostorijama press centra dvorane Višnjik održana je izborna skupština Bk Zadar na kojoj su članovi kluba za još jedan četverogodišnji mandat jednoglasno dali povjerenje dosadašnjem predsjedniku Božidaru Kotlaru. Na mjestu tajnika kluba i dalje će biti Neven Pavić, dok su članovi Izvršnog odbora uz njih dvojicu još Kosta Teofilov koji je ujedno i novi potpredsjednik kluba, te Željko Škara i Davor Jakšić. Nadzorni odbor kluba sačinjavaće također dosadašnji predsjednik NO-a Zdenko Mišković, te Anđelko Vidović i Berislav Babić.

U nastavku možete pročitati izvješće predsjednika Bk Zadar za protekli period:

Izvješće Predsjednika o radu Biciklističkog kluba Zadar za proteklo razdoblje (2016-2020)

Kao najznačajnije postignuće kluba u protekle 4 godine istaknuo bih proglašenje Bk Zadar najboljim cestovnim klubom Hrvatske od strane HBS-a u sezonama 2017. i 2019. Iza ovih priznanja stoji sve ono što smo postigli kako u ovom četverogodišnjem razdoblju, tako i u proteklim mandatima uprave kluba, nabrojati ću one najbitnije stvari u ovom periodu, potpis ugovora sa trenerom Antom Radićem na neodređeno vrijeme, nabava novog klupskog automobila, kontinuirana nabava 2 nove bicikle godišnje i održavanje i servis ostatka biciklističkog parka te kombi vozila, klub trenutno raspolaže sa preko 30 bicikli, od čega je 14 karbonskih, te 2 vozila za odlazak na utrke.

Od rezultata istaknuo bih naravno plasmane Maje Perinović na svjetskim i europskim prvenstvima, te njeno seniorsko zlato na državnom prvenstvu u ciklokrosu 2018. u Puli nakon kojeg je karijeru nastavila u Italiji. Tijekom protekle 4 sezone imali smo uz nju u reprezentativnom dresu i juniorke Josipu Šintić i Karlu Kožić, te juniore Ivan Grgića, Tonija Srbića, Olivera Gojkovića, Lovru Mateka i Duju Peričića koji je ove sezone karijeru nastavio u slovenskom klubu Adria-mobil. Od kadeta Nicolasa Gojkovića i Roka Šestana, a odlične rezultate na utrkama u Sloveniji u klupskom dresu postizali su Luka Škara, Roko Šintić i Slavka Barešić.

Prošlogodišnji broj od 35 medalja sa državnih prvenstava bio je najveći u povijesti kluba te dovoljno govori o kvaliteti naših biciklista i radu trenera, kao i činjenica da su postizani u svim dobnim kategorijama od početnika do juniora.

Ovu godinu u kojoj mandat istječe obilježio je period bez utrka što će se nadam se uskoro prekinuti. Prošli tjedan su stigli i dresovi kluba sa novim dizajnom koji su izazvali veliki interes te ćemo vidjeti dosta naših sugrađana koji i nisu u članstvu kluba kako se voze u njima, pošto su dresovi dostupni i u redovnoj prodaji.

Smatram da smo većinu zacrtanih ciljeva za četverogodišnje razdoblje ostvarili, jedna od stvari koja je ostala neriješena je preseljenje u nove prostorije što će se nadam se realizirati u mandatu iduće uprave.

Ovom prilikom bih se zahvalio članovima Izvršnog i Nadzornog odbora na suradnji i odazivu na sastanke i skupštine u ovom mandatu, te svim članovima kluba koji su svojim zalaganjem i pedaliranjem pomogli da dođemo na prvo mjesto među hrvatskim cestovnim bicikističkim klubovima.

4.6.2020.

Predsjednik Bk Zadar

Božidar Kotlar

This Post Has Been Viewed 74 Times