NAJAVA CESTOVNE BICIKLISTIČKE UTRKE „Ulicama kraljevskoga Biograda“

 

ukb 2016 09032016

 

TRENUTNA LISTA PRIJAVA

„ULICAMA KRALJEVSKOGA BIOGRADA“

(Ažurirano 16.3. u 13,00h)

 

Već drugu godinu zaredom cestovna biciklistička sezona u Hrvatskoj za mlađe dobne kategorije otvoriti će se u subotu 19.3.2016. kružnom utrkom u samom centru Biograda na Moru.

Prošlogodišnje prvo izdanje utrke pokazalo se kao pun pogodak po broju okupljenih natjecatelja iz Hrvatske, Poljske i Slovačke kojih je bilo 150, a ove godine „Ulicama kraljevskoga Biograda“ po trenutnom stanju prijava moglo bi projuriti i dvije stotine biciklista koji će biti raspoređeni u 6 bodovnih kategorija.

 

Prvi će sa starta u 13 sati krenuti najmlađi, biciklisti do 13,14 i 15 godina starosti sa kojima će se natjecati i mlađe juniorke. Njihova će utrka trajati pola sata, a pobjednike ćemo doznati nakon 11 krugova vožnje na konačni cilj.

U 14 i 30 sati na startu će se naći mlađi juniori i juniorke koji će na programu imati 16 krugova. Juniorke također voze na konačni cilj, dok će mlađi juniori prva tri mjesta na postolju izboriti kroz četiri bodovna šprinta u 4,8,12 i 16-tom krugu.

Posljednja utrka programa biti će juniorsko nadmetanje u kojem se očekuje najbrži prosjek vožnje preko 40km na sat, voziće se 30 krugova sa 6 bodovnih šprinteva u 5,10,15,20,25 i 30-tom krugu.

Start juniorske utrke zakazan je za 15,30 sati,dok će petnaestak minuta nakon njihovog prolaska kroz cilj između 16,45 i 17 sati uslijediti i proglašenje pobjednika svih utrka.

 

Organizaciju utrke i ove godine potpisuje Grad Biograd u suradnji sa pokroviteljima, Turističkom zajednicom Biograd, Turističkom agencijom Sani Tours, te suorganizatorima Biciklističkim klubom Zadar i neizostavnom Policijskom postajom Biograd koja će se pobrinuti za sigurnost natjecatelja.

 

Mole se svi stanovnici užeg centra Biograda za razumijevanje pošto će promet i parkiranje biti obustavljeno već u jutarnjim satima u subotu 19.3. i potrajati će do 17 sati. Ulice na kojima će se utrka odvijati su Kralja Petra Svačića, Petra Zoranića, Trg hrvatskih velikana, Tina Ujevića i Obala kralja Petra Krešimira. Na Trgu kralja Tomislava biti će i sam startno-ciljni prostor utrke.

 

Utrka će okupiti gotovo sve državne hrvatske prvake i prvakinje od kojih ćemo istaknuti Olivera Gojkovića i Maju Perinović iz Zadra, Vodičanina Roka Fržopa i mlade talentirane Riječane Carla Juriševića i Frana Miholjevića. Njihovi vršnjaci iz Poljske i Slovačke koji sa svojim klubovima borave na pripremama na Biogradskoj rivijeri biti će po broju vozača i ove godine sigurno brojniji, no tko će odnijeti pobjedu u kojoj kategoriji dođite i provjerite na rivi u Biogradu u sunčano subotnje poslijepodne 19.3.

 

Pravila utrke

 

 

 

This Post Has Been Viewed 181 Times