Najava 24. biciklističkog maratona od Zadra do Knina – “Put vjetra,put Oluje”

zdknin2019 za web

 

 

U ponedjeljak 5.8.2019. održati će se po 24. put biciklistički maraton od Zadra do Knina čime biciklisti iz Zadra i Zadarske županije, te njihovi gosti već dugi niz godina obilježavaju Dan pobjede i domovinske zahvalnosti.

Okupljanje pred polazak će kao i prošlih godina biti u 6 sati ujutro ispred prostorija Bk Zadar u ŠRC Franko Lisica na adresi Put Stanova 3. Službeni start biti će u 6i15.

Svi sudionici dobiti će lunch pakete koji će biti podijeljeni na odmorištu u Benkovcu. Predviđene stanke tijekom vožnje biti će u Zemuniku (10min), Benkovcu (30min), kod izvora Kožlovac (10min), na Bribirskim Mostinama (20min) i u Kistanjama (30min). Biciklijadu će pratiti sanitetsko vozilo, prateća klupska vozila, kao i djelatnici PU Zadarske i PU Šibensko-Kninske.

Dolazak u Knin predviđen je oko 12,30 sati, a povratak autobusom “Liburnije” u Zadar u 15,00h. Bicikle će biti kao i prošlih godina transportirane nazad kamionom, a ukrcaj za povratak biti će na parkiralištu Lidla u Kninu od 14:45 do 15:00.

Ukoliko se neki od sudionika odluče i za povratak u Zadar biciklama molimo da to bude organizirano, u manjim ili većim grupama jer pratnja nazad neće biti osigurana. Od ove godine uvodimo i jedno novo pravilo, a to je obaveza nošenja biciklističke kacige za sve sudionike.

Prijave za biciklijadu biti će otvorene deset dana od srijede 24.7. do petka 2.8.2019. u dućanu “BIANCHI” na adresi Branimirova obala 2h (zgrada Lipotica). U prijavi je uz potpis potrebno navesti ime i prezime, godinu rođenja i broj mobitela. Prijaviti se možete i na broj mobitela tajnika Bk Zadar 098 1771 801. Kotizacija nema. Sve bicikliste molimo da na biciklama imaju boce sa vodom, te bar jednu rezervnu zračnicu. Ruksaci će se moći odložiti u prateća vozila.

Minimalni zahtijevani prosjek vožnje biti će 23 km/h, stoga sve bicikliste koji namjeravaju sudjelovati u ovogodišnjoj vožnji molimo da svoje bicikle opreme sa što užim gumama i dovedu u tehnički ispravno stanje kako bi predviđenih 100km do Knina prošlo što brže i sigurnije.

 

Prognoza za 5.8. kaže povećana naoblaka i samo 29C, vjerovali ili ne 🙂

N.P.

This Post Has Been Viewed 127 Times