Najava 20. biciklističkog maratona od Zadra do Knina – “Put vjetra,put Oluje”

plitvice 2015 ver6

U srijedu 5.8.2015. po jubilarni dvadeseti put biciklisti iz Zadra i Zadarske županije obilježiti će Dan pobjede i domovinske zahvalnosti zajedničkom vožnjom od Zadra do Knina.

Okupljanje pred polazak će kao i prošlih godina biti u 6 sati ujutro ispred prostorija Bk Zadar u ŠRC Franko Lisica na adresi Put Stanova 3. Službeni start biti će u 6i15.

Svi sudionici dobiti će lunch pakete koji će biti podijeljeni prije polaska iz Zadra. Predviđene stanke tijekom vožnje biti će u Zemuniku (10min), Benkovcu (20min), kod izvora Kožlovac (10min), na Bribirskim Mostinama (20min) i u Kistanjama (20min). Biciklijadu će pratiti sanitetsko vozilo, prateći klupski kombi, kao i djelatnici PU Zadarske.

Dolazak u Knin predviđen je oko 12,00 sati, a povratak autobusom “Liburnije” u Zadar u 14,00h. Bicikle će biti naravno transportirane kao i uvijek kamionom PO “Šintić” nazad u Zadar.

Ukoliko se neki od sudionika odluče i za povratak u Zadar biciklama molimo da to bude organizirano, u manjim ili većim grupama jer pratnja nazad neće biti osigurana. Molimo sve sudionike biciklijade starije od 16 godina da koriste biciklističku kacigu radi vlastite sigurnosti, a za one do 16 godina starosti biciklistička kaciga je obavezna.

Prijave za biciklijadu biti će otvorene od ponedjeljka 20.7.2015. i trajati će do ponedjeljka 3.8.2015. u 20 sati u dućanu “BIANCHI” na adresi Dr. F. Tuđmana 14. U prijavi je uz potpis potrebno navesti ime i prezime, datum rođenja i broj mobitela. Kotizacija nema. Sve bicikliste molimo da na biciklama imaju boce sa vodom, te bar jednu rezervnu zračnicu. Ruksaci će se moći odložiti u prateće vozilo.

Minimalni zahtjevani prosjek vožnje biti će 22km/h, stoga sve prijavljene molimo da svoje ljubimce na dva kotača opreme sa što je moguće užim gumama i dovedu u tehnički ispravno stanje kako bi što brže prešli ovogodišnju stotku do Knina.

 

Želimo svima dobar vjetar u leđa….BICIKLISTIČKI KLUB ZADAR

This Post Has Been Viewed 763 Times