MAJA PERINOVIĆ 45-TA NA SVJETSKOM PRVENSTVU U BERGENU

IMG-20170920-WA0017

Jutros je u norveškom gradu Bergenu vožena utrka svjetskog prvenstva u ženskoj juniorskoj kategoriji na stazi dužine 76,4km. Maja Perinović zauzela je 45. mjesto među 92 najbolje juniorke iz 38 zemalja svijeta. Utrka je kao što je i profil staze najavljivao bila izuzetno teška sa nekoliko ošrih kratkih hupsera te jednim zahtjevnim brdom na sredini kruga na kojem se ženski juniorski peloton iz kruga u krug selekcionirao. Maja je izdržala dvije trećine utrke sa vodećom skupinom, no tempo uspona u trećem krugu je bio prejak i do cilja na kraju četvrtog kruga zaostatak za vodećima joj se popeo na skoro 9 minuta što je bilo dostatno za 45. mjesto. Uvjerljivu pobjedu odnijela je Elena Pirrone iz Italije koja je naslovu svjetske prvakinje u vožnji na kronometar osvojenom prije par dana pridodala i ovaj svjetske cestovne juniorske prvakinje.
Službeni rezultati utrke su dostupni na slijedećoj poveznici…
https://d2o9doy8pqmlel.cloudfront.net/1506078331/53693-rr-wj-results.PDF

 
A kratak video sažetak ulaska u cilj prve skupine možete vidjeti na slijedećem linku…
http://video.eurosport.com/cycling/world-championships/2017/elena-pirrone-makes-it-a-time-trial-road-race-double-in-bergen_vid1005613/video.shtml

 
Sutra u juniorskoj muškoj utrci nastupa drugi hrvatski predstavnik na Svjetskom prvenstvu u Bergenu, Viktor Potočki, kojem također želimo što bolji plasman.

N.P.

This Post Has Been Viewed 146 Times