Državno prvenstvo kronometar & cesta 2017

Prvenstvo-u-cestovnom-biciklizmu-89-of-104 (Small)
    Devet državnih medalja za Biciklistički klub Zadar bilanca je dvodnevnog natjecanja u vožnji na kronometar i cestovnoj utrci održanima u šibenskom zaleđu proteklog vikenda. U subotu je na programu bila utrka protiv štoperice na kružnoj stazi dužine 9km. U ženskoj juniorskoj konkurenciji zadarske reprezentativke Maja Perinović i Josipa Šintić još jednom su potvrdile dominaciju i osvojile prvo i drugo mjesto. U muškoj juniorskoj kategoriji do svog prvog državnog srebrnog odličja izvanrednom vožnjom dopedalao je Ivan Grgić koji je cijelu sezonu 2017. u vrhunskoj formi koju je zadržao i za ova dva najvažnija državna natjecanja. Toni Srbić je također ostvario odličan rezultat plasmanom na šesto mjesto među 20 hrvatskih juniora na startu kronometra. Među najmlađim vozačima Bk Zadar Luka Škara se također po prvi puta upisao u listu osvajača medalja drugom pozicijom, dok su Roko Šintić i Marko Bilosnić bili 4. i 9. među U13 biciklistima, Nicolas Gojković, Paulo Grgić i Roko Dokoza zauzeli su 5,6 i 7. mjesto među U14 vozačima. Kod veterana u B kategoriji Neven Pavić je kroz cilj prošao kao peti.
Prvenstvo-u-cestovnom-biciklizmu-24-of-104 (Small)
U nedjelju 25.6. sa startom u industrijskoj zoni “Podi” kraj Šibenika vozila su se cestovna državna prvenstva za sve kategorije. U 9 ujutro na rasporedu su bili najmlađi od kojih su se u Bk Zadru očekivala čak i dva mjesta na podiju što su oni i ostvarili. Luka Škara i Roko Šintić u završnom šprintu kroz cilj su prošli kao drugi i treći dok je Marko Bilosnić neznatno zaostao za njima na osmom mjestu, a Danijel Lijić kroz cilj je prošao deseti. Najmlađim zadarskim biciklistima ovo je bilo prvo državno cestovno prvenstvo i dobri rezultati koje su ostvarili jamstvo su nastavka kvalitetnih rezultata zadarskog cestovnog biciklizma i u budućnosti. Kategorija U14 u završnom šprintu ostala je bez odličja. Nicolas Gojković je za milimetre kroz cilj prošao kao četvrti, Paulo Grgić kao peti, dok je Roko Dokoza bio osmi. Nakon najmlađih na startu su se poredali juniori i juniorke. Maja Perinović je uvjerljivo obranila naslov cestovne državne prvakinje sa prednošću od 2 minute pred ostatkom grupe, dok je Josipa Šintić drugo mjesto izborila u završnom šprintu.
Prvenstvo-u-cestovnom-biciklizmu-97-of-104 (Small)
Kod juniora bespoštedna borba vodila se do zadnjeg metra. Bezbroj izmjena u vodstvu obilježilo je 96 kilometara dugu utrku po neizdržljivoj vrućini da bi se pobjednik saznao u završnom šprintu. U oštru zadnju desnu okuku gotovo poravnati su ušli branitelj juniorskog naslova Viktor Potočki koji vozi za slovensku ekipu KD Rog, naš Ivan Grgić i Marin Jotanović iz Bk Rijeke i taj poredak je ostao i nakon ciljne crte. Dakle na kraju još jedno juniorsko srebro za Ivana Grgića i zadarski klub. Klupski kolega Toni Srbić koji je tijekom utrke nekoliko puta pokušao bijeg i imao razliku od grupe i do minute na kraju je stigao sa 24 sekunde zaostatka na 8. mjestu,dok treći vozač Bk Zadar Lovro Matek nije ubilježio plasman u ovoj vrlo neizvjesnoj juniorskoj utrci.
19453080_10213534457738753_66884795325643928_o
U veteranskim kategorijama plasmane su ubilježili Kosta Teofilov i Neven Pavić na 6. i 10. mjesto među Veteranima B, te trener ove izvanredne generacije zadarskih mladih biciklista Ante Radić koji je nakon cjelodnevne pratnje juniorskih i početničkih utrka smogao snage da i sam sjedne na biciklu i veteransku dužinu od 64km završi na 10 mjestu A kategorije Veterana. Bravo Ante i čestitke na svih 58 državnih odličja u početničkim, kadetskim i juniorskim kategorijama otkad si na mjestu trenera Biciklističkog kluba Zadar!
Prvenstvo-u-cestovnom-biciklizmu-104-of-104 (Small) Prvenstvo-u-cestovnom-biciklizmu-102-of-104 (Small)
N.P.

This Post Has Been Viewed 441 Times