44. Trofej Učka 2022

 

U subotu je održano Prvenstvo Hrvatske u cestovnom usponu koje se održava na obroncima planine Učka sa koje se zadarski biciklisti već tradicionalno vraćaju sa izvrsnim rezultatima.

Ove sezone osvojene su 4 medalje, a prvak Hrvatske postao je Luka Škara u kadetskoj kategoriji obranivši prošlogodišnji naslov.
Noa Jolić Mustać je u istoj kategoriji osvojio odlično drugo mjesto te se nakon prošlogodišnjeg zlata u početničkoj kategoriji ove godine morao zadovoljiti sa medaljom srebrenog sjaja. Valja napomenuti da su obojica srušila kadetski rekord staze koji je do subote držao Fran Miholjević. Novi rekord je 19’40”.

Vodstvo kluba iznimno je zadovoljno nastupom Luke i Noe koji su dominirali u svojoj kategoriji, ali i nastupom mladog početnika Luke Srbića koji je u godinu dana starijoj kategoriji došao do izvrsnog 2.mjesta te pokazao da sljedeće godine možemo razmišljati o novom zlatu i dominaciji u kategoriji za dječak do 15godina. U istoj kategoriji Ivan Kokić zauzeo je 5.mjesto dok su Ante Barešić i Roko Škara bili 7. i 8.
Junior Vinko Bulum nažalost nije uspio postići značajniji rezultat u svojoj kategoriji u kojoj dominaciju je ostvario naš bivši član Nicolas Gojković osvojivši državno zlato na dužoj stazi od 14 km.
Isto tako moramo čestitati našem bivšem članu Ian Peranu koji sad vozi za slovensku momčad , na osvojenom srebru odmah iz Nicolasa.


Na toj istoj dužoj stazi koja je startala iz Matulja u veteranskoj konkurenciji nastupili su još i Robert Buterin koji se plasirao na izvrsno 3. mjesto i osvojio brončanu medalju u svojoj kategoriji iznad 50 godina te Berislav Babić i Kosta Teofilov koji nisu postigli značajniji rezultat.

Službeni rezultati natjecanja nalaze se na sljedećoj poveznici:

A.R.

 

This Post Has Been Viewed 93 Times