38. Trofej Učka – Brdsko prvenstvo Hrvatske

DSC_0997 (Custom)

Ovogodišnji cestovni uspon na Učku donio je Biciklističkom klubu Zadar četiri nova državna odličja. U kategoriji Žena u koju su ove godine bile uvrštene kao juniorke i naše Maja Perinović i Josipa Šintić, Maja je osvojila svoju prvu žensku seniorsku državnu medalju i to brončanu na stazi dugoj 14km sa rezultatom od 44:51. 49 sekundi sporije od nje u cilj je stigla i Josipa što je bilo dostatno za četvrto mjesto.
Kod mlađih juniora na stazi od 7km do svog prvog državnog odličja, također brončanog, stigao je Toni Srbić sa rezultatom 22:49, te konačno dokazao svoj brdski potencijal. Odličan je bio i Karlo Knežević na četvrtom mjestu u vremenu 23:17.
Među kadetima Oliver Gojković je bio srebrni, dok se mlađi brat Nicolas pobrinuo za treću broncu u kategoriji biciklista do 13 godina.
Kod mlađih kadeta Zvonimir Karlović je također bio visoko plasiran na 4. mjesto, Roko Dokoza peti među U13, Manuel Šestan 11-ti kod U17, dok je Ivanu Grgiću u konkurenciji juniora medalja također izmakla za jedno mjesto, no rezultat od 37:47 na stazi od 14km je za svaku pohvalu, te se nadamo da će hrvatski juniorski izbornik obratiti pažnju na trenutno najbržeg zadarskog vozača u ovoj kategoriji.
Za 3 tjedna u Gornjoj Stubici biti će održano državno prvenstvo u vožnji na kronometar, te cestovna utrka za sve kategorije na kojima će se podijeliti medalje i u ove dvije prestižne discipline.

N.P.

Službeni rezultati

DSC_0994 (Custom)

This Post Has Been Viewed 534 Times