3. Granfondo Falkensteiner

Treće izdanje zadarske granfondo utrke privuklo je na start 180 biciklista iz mnoštva europskih zemalja. Profesionalci i amateri, žene i muškarci u jednoj utrci podijeljenoj na dvije dužine staze od 56 i 112km natjecali su se za što bolji plasman u kategorijama, kao i za generalnu pobjedu koja je na kraju pripala mladom zadarskom junioru i hrvatskom državnom cestovnom prvaku Nicolasu Gojkoviću koji je u šprinterskoj završnici za djelić sekunde iza sebe ostavio prvog favorita utrke i bivšeg profesionalnog biciklistu koji je nastupao na Tour de Franceu, Johnnya Hoogerlanda.

Još jedno mjesto na postolju velike utrke zadarskom biciklističkom klubu donijela je Agata Lenarska-Praljak koja je u kategoriji Lady B osvojila prvo mjesto, a u ukupnom ženskom poretku bila četvrta.

Na maloj stazi zadarska kadetkinja Marta Serapiglia osvojila je ukupno drugo mjesto iza višestruke hrvatske državne prvakinje Mie Radotić. Mjesta na postolju kategorije 46+ kraće staze izborili su još Kosta Teofilov i Zlatko Fatović kao drugi i treći te zaokružili uspješan dan za Biciklistički klub Zadar na 5 mjesta na postoljima 3. Granfonda Falkensteiner koji je održan u odličnoj organizaciji istoimene hotelske kuće.

Službene rezultate natjecanja možete pogledati na slijedećoj poveznici:

3. GranFondo Falkensteiner Borik – Zadar Region 2022

N.P.

This Post Has Been Viewed 65 Times