Najava 8. biciklijade “Od Branimira do Branimira” & Dalmatia Open

odbdob2016.ver 03 potpuna.za web
U nedjelju 10. 4. 2016. po osmi put zaredom sa Branimirove obale u Zadru, nadomak pješačkog mosta startati će Biciklijada “Od Branimira do Branimira”.
Relacija Zadar-Nin-Zadar zbog postojanja biciklističke staze postala je u zadnjih desetak godina omiljeno izletište biciklista-rekreativaca, a aktivno je koriste i natjecatelji koji svoje treninge odrađuju na njoj. Samim tim iz godine u godinu i broj sudionika biciklijade koja se održava na toj dionici se povećava, pa organizatori Zadarska Županija i Grad Nin na ovogodišnjem izdanju očekuju i četveroznamenkasti broj biciklista, tj 1000.
Polazak je zakazan za 11,30, a sve sudionike na startu očekuje majica glavnog sponzora EVN-a, besplatan topli obrok u Ninu, a najsretniji sudionik biciklijade dobit će biciklu Cinzia, sponzora glavne nagrade Calimero Sporta koji je ujedno i tehnička i servisna služba biciklijade. Dio ostalih nagrada  osiguravaju Bianchi trgovina i  La Roche-Posay.
Organizirani povratak iz Nina za Zadar očekuje se u 14,00 sati ispred sportskog igrališta na kojem će biti i dodjela nagrada te podjela toplih obroka.
U zahtjevnoj organizaciji ovako brojne sportsko-rekreativne manifestacije kao suorganizatori još sudjeluju PU Zadarska, Zavod za javno zdravstvo, Biciklistički klub Zadar i TZ Zadarske županije.
U isto vrijeme kada i biciklijada održati će se također već tradicionalna rekreativna utrka “Dalmatia Open” koja će se kao i prošlih godina voziti na relaciji Nin-Vrsi-Ljubač-raskrižje iznad Ražanca-Poljica-Briševo-Nin u dužini od 41km. Raspis rekreativne utrke uskoro će biti objavljen na web i fb stranicama Biciklističkog kluba Zadar.
Prijaviti se za biciklijadu možete na slijedećem linku preko prijavnice

Ulicama kraljevskoga Biograda

start

Cestovna biciklistička sezona 2016 za mlađe dobne kategorije otvorena je kružnom kriterijskom utrkom u samom centru Biograda na Moru u subotu 19.3.
U 6 nagrađivanih kategorija startalo je 162 biciklista i biciklistica iz čak 5 europskih zemalja, Hrvatske, Poljske, Slovačke, Slovenije i BiH.
Pobjede po kategorijama odnijeli su: Nina Dokoza (Bk Zadar) među mlađim juniorkama, Filip Rabizo iz poljske ekipe “Alks-Stal” kod Kadeta, Martin Svrček iz slovačke “Akademie Petra Sagana” među Mlađim kadetima, kod juniorki je slavila Poljakinja Wiktoria Pikulik (BCM Novatex), dok su među mlađim juniorima i juniorima pobjede također odnijeli poljski vozači Lukasz Michalski (UKS Laskowice) i Szymon Krawczyk (KTK Kalisz).
Najbolje plasirani hrvatski vozači po kategorijama bili su: najbolja hrvatska mlađa juniorka Nina Dokoza iz Biciklističkog kluba Zadar kao pobjednica među 12 natjecateljica na startu ženske kategorije U17W, zatim Fran Miholjević (Bk Rijeka) na 3.mjestu kategorije U15 među 11 vozača na startu, Nicolas Gojković (Bk Zadar) na 7. mjestu kategorije U14/13 među 18 vozača na startu, Josipa Šintić (Bk Zadar) na 6. mjestu kategorije Juniorki među 20 biciklistica na startu i Roko Fržop (BBk Orlov krug-Vodice) kao peti među 43 vozača na startu kategorije U17.

za web ninna
Zahtjevnu organizaciju utrke uspješno su odradili Grad Biograd na Moru u suradnji sa TZ Biograd, Turističkom agencijom Sani Tours, Biciklističkim klubom Zadar i Policijskom postajom Biograd.

Službeni rezultati

N.P.

skupna za objaviti

Rok za slanje prijava za kriterij “Ulicama kraljevskoga Biograda” se bliži kraju.

Na startnoj listi je trenutno 187 imena među kojima ćemo večeras posebno izdvojiti i predstaviti aktualnu svjetsku juniorsku prvakinju u pistovnoj disciplini “Points race” i europsku prvakinju u disciplini “Omnium”. Njeno ime je Daria Pikulik i nastupiće za poljski klub BCM Novatex u utrci juniorki i seniorki koja počinje u 14,30 sati. Razlog više da dođete na biogradsku rivu u subotu 19.3.

daria

 

Lista prijava

Lista prijava spektakla u Biogradu.

Na listi prijava za subotnji kriterij “Ulicama kraljevskoga Biograda” trenutno se nalazi 163 biciklista i biciklistica iz 5 europskih zemalja, Hrvatske, BiH, Slovenije, Slovačke i Poljske. Do zaključenja prijava ostalo je još nešto više od 24 sata no već sad možemo reći da će subotnje otvaranje cestovne sezone za mlađe kategorije u Biogradu biti pravi spektakl. Uz najbolje hrvatske biciklističke talente imaćemo priliku vidjeti na djelu članice poljske juniorske ženske reprezentacije koje su na prošlom svjetskom prvenstvu u Richmondu bile plasirane u prvih deset na svijetu i mlade slovačke bicikliste koji voze u Akademiji aktualnog svjetskog prvaka Petra Sagana. Pozivamo sve ljubitelje biciklizma iz Zadra i zadarske županije da dopedalaju do Biograda 19.3. i uživaju u pogledu na ovu biciklističku feštu.

Lista prijava ažurirana 16.03.2016. U 20.00h

NAJAVA CESTOVNE BICIKLISTIČKE UTRKE „Ulicama kraljevskoga Biograda“

 

ukb 2016 09032016

 

TRENUTNA LISTA PRIJAVA

„ULICAMA KRALJEVSKOGA BIOGRADA“

(Ažurirano 16.3. u 13,00h)

 

Već drugu godinu zaredom cestovna biciklistička sezona u Hrvatskoj za mlađe dobne kategorije otvoriti će se u subotu 19.3.2016. kružnom utrkom u samom centru Biograda na Moru.

Prošlogodišnje prvo izdanje utrke pokazalo se kao pun pogodak po broju okupljenih natjecatelja iz Hrvatske, Poljske i Slovačke kojih je bilo 150, a ove godine „Ulicama kraljevskoga Biograda“ po trenutnom stanju prijava moglo bi projuriti i dvije stotine biciklista koji će biti raspoređeni u 6 bodovnih kategorija.

 

Prvi će sa starta u 13 sati krenuti najmlađi, biciklisti do 13,14 i 15 godina starosti sa kojima će se natjecati i mlađe juniorke. Njihova će utrka trajati pola sata, a pobjednike ćemo doznati nakon 11 krugova vožnje na konačni cilj.

U 14 i 30 sati na startu će se naći mlađi juniori i juniorke koji će na programu imati 16 krugova. Juniorke također voze na konačni cilj, dok će mlađi juniori prva tri mjesta na postolju izboriti kroz četiri bodovna šprinta u 4,8,12 i 16-tom krugu.

Posljednja utrka programa biti će juniorsko nadmetanje u kojem se očekuje najbrži prosjek vožnje preko 40km na sat, voziće se 30 krugova sa 6 bodovnih šprinteva u 5,10,15,20,25 i 30-tom krugu.

Start juniorske utrke zakazan je za 15,30 sati,dok će petnaestak minuta nakon njihovog prolaska kroz cilj između 16,45 i 17 sati uslijediti i proglašenje pobjednika svih utrka.

 

Organizaciju utrke i ove godine potpisuje Grad Biograd u suradnji sa pokroviteljima, Turističkom zajednicom Biograd, Turističkom agencijom Sani Tours, te suorganizatorima Biciklističkim klubom Zadar i neizostavnom Policijskom postajom Biograd koja će se pobrinuti za sigurnost natjecatelja.

 

Mole se svi stanovnici užeg centra Biograda za razumijevanje pošto će promet i parkiranje biti obustavljeno već u jutarnjim satima u subotu 19.3. i potrajati će do 17 sati. Ulice na kojima će se utrka odvijati su Kralja Petra Svačića, Petra Zoranića, Trg hrvatskih velikana, Tina Ujevića i Obala kralja Petra Krešimira. Na Trgu kralja Tomislava biti će i sam startno-ciljni prostor utrke.

 

Utrka će okupiti gotovo sve državne hrvatske prvake i prvakinje od kojih ćemo istaknuti Olivera Gojkovića i Maju Perinović iz Zadra, Vodičanina Roka Fržopa i mlade talentirane Riječane Carla Juriševića i Frana Miholjevića. Njihovi vršnjaci iz Poljske i Slovačke koji sa svojim klubovima borave na pripremama na Biogradskoj rivijeri biti će po broju vozača i ove godine sigurno brojniji, no tko će odnijeti pobjedu u kojoj kategoriji dođite i provjerite na rivi u Biogradu u sunčano subotnje poslijepodne 19.3.

 

Pravila utrke

 

 

 

Maja, Karlo i Josipa na pripremama reprezentacije

Maja i Josipa na Postolju

 

Tijekom ovog tjedna u Šibeniku su održane pripreme mladih hrvatskih cestovnih reprezentativaca i reprezentativki za koje su poziv dobili i troje članova Bk Zadar, Maja Perinović i Josipa Šintić kao članice ženske juniorske izabrane vrste, te Karlo Knežević u kategoriji Mlađih juniora. Fotografije sa priprema i članak sa portala “Šibenik.in” je na slijedećoj poveznici…

Karlo Knežević

Najava utrke “Ulicama kraljevskoga Biograda”

U subotu,19.3.2016. grad Biograd će po drugi puta ugostiti cestovnu biciklističku utrku naziva “Ulicama kraljevskoga Biograda” .

ukb 2016 09032016

Na kružnoj utrci koja prolazi kroz sam centar i rivu Biograda,  natjecati će se mladi biciklisti iz Hrvatske kao i iz nekoliko europskih zemalja.

Više informacijama možete naći u propozicijama

Nadamo se što većoj posjeti ljubitelja biciklizma i podršci našim mladim sportašima.

Vidimo se u kraljevskom Biogradu.