Nastup naših biciklista diljem Italije

Proteklog vikenda naši biciklisti nastupili su na utrkama diljem Italije.

Prvo je na scenu stupila Marta Serapiglia koja je u sklopu reprezentacije vozila dvije utrke. U nedjelju se vozila utrka “Giornata Rosa Gran Premio Primavera s Maser”, a naša Marta je morala odustati u 4.krugu nakon defekta. Najbolja od naših bila je Petra Čuklin koja je završila 47.
U ponedjeljak 1. svibnja su cure nastupile na “3.Trofeo Rosa Green Bike”. Zadnji kilometar pokazao se kao odlučujući jer se dogodio veći pad te se glavna grupa raspala na nekoliko manjih, a od naših reprezentativki u toj gužvi Marta se najbolje snašla završivši kao 36-ta. Trener reprezentacije zadovoljan je pristupom i borbenošću svih reprezentativki.

Naši početnici i kadeti nastupili su u ponedjeljak 1. svibnja na “4° GIORNATA DEL CICLISMO MANZANESE”.
Prvo su vozili početnici 36km sa 3 brdska cilja, a za Bk Zadar nastupili su Tomislav Teofilov, Roko Škara, Luka Srbić i Ante Barešić. Ovo je bila jedna od najtežih utrka s kojima su se naši mladi biciklisti susreli. Najbolje plasirani bio je Tomislav Teofilov koji je završio oko 15.mjesta sa samo 10sek. zaostatka za glavnom grupom. Luka Srbić završio je oko 25.mjesta sa minutom zaostatka za prvom grupom. Roko Škara i Ante Barešić kojima je ovo bio prvi nastup u Italiji nisu uspjeli završiti utrku.

Nakon završetka početnika na red su došli kadeti. Ista utrka samo duplo duža sa 6 brdskih ciljeva. Nažalost ni jedan od naša tri kadeta ( Tomislav Grabić, Teo Radaš te Tonko Jabuka) nije uspio završiti ovu brzu i selektivnu utrku. Naš četvrti kadet koji je lani kao prva godina jako dobro odvozio ovu stazu, zbog bolesti nije mogao nastupiti.

Naši kadeti Grabić i Radaš sutra 04.05.2023. odlaze na reprezentativni nastup u Češku. Naši početnici i kadetkinje spremaju se za nastup na VN Idrije(Slo) koja će se održati 12.-14.5.2023. godine.

Trener Bk Zadar Ante Radić

This Post Has Been Viewed 24 Times