Luka Škara i Robert Buterin cestovni prvaci Hrvatske

Nakon jučerašnjih utrka najmlađih danas su u Varaždinu održane i utrke cestovnog prvenstva Hrvatske za sve ostale kategorije. Kadeti i Veterani prvi su izašli na trasu dugu 66km. Biciklistički klub Zadar imao je tri predstavnika u toj utrci i sva trojica su osvojili odličja. Ukupni pobjednik i novi kadetski cestovni prvak Hrvatske postao je Luka Škara kojem je ovo četvrti ovogodišnji naslov prvaka, a u karijeri dugoj 6 godina od 28 osvojenih državnih odličja 16 puta je bio državni prvak. Na kadetskom postolju pridružio mu se klupski kolega Noa Jolić Mustać koji je broncom uvećao zadarsko slavlje. Kod Veterana C Robert Buterin se po prvi put u zadarskom dresu popeo na najvišu stepenicu i postao veteranski cestovni prvak. I Luka i Robi će idućih godinu dana na cestovnim utrkama imati pravo nastupati u dresu državnog prvaka koji je uz medalje najboljima dodijelio Hrvatski biciklistički savez.

U utrci koja je bila iduća na programu Vinko Bulum je ostvario solidan plasman na 5 mjesto juniorskog poretka, dok je juniorski naslov pripao očekivano Nicolasu Gojkoviću koji je pobjedu ostvario sa ogromnih 6 i pol minuta razlike pred drugoplasiranim.

Današnji rezultati su dostupni na slijedećoj poveznici:

https://www.hbs.hr/wp-content/uploads/2022/06/rezultati-6.pdf

Nicolasa za 2 tjedna očekuje reprezentativni nastup na juniorskom prvenstvu Europe u Portugalu, dok će idućeg vikenda u dresu hrvatske reprezentacije na „Kids tour of Slovenia“ nastupati Luka Škara, Noa Jolić Mustać, Marta Serapiglia i Luka Srbić.

 

N.P.

 

This Post Has Been Viewed 93 Times