Dva naslova državnih prvaka za Bk Zadar na 45. Trofeju Učka

 

Sa jučer održanog Brdskog prvenstva Hrvatske na Učki Biciklistički klub Zadar vratio se sa 5 osvojenih državnih medalja.

Cjelokupno postolje kategorije U15 pripalo je našim najmlađim članovima kluba, a raspored je bio Luka Srbić državni prvak, Tomislav Teofilov srebrni, Ante Barešić brončani, dok je Roko Škara završio na petom mjestu.

Kod kadeta do svoje druge ovogodišnje titule državnog prvaka dopedalao je Noa Jolić Mustać, dok su Tomislav Grabić, Tonko Jabuka i Teo Radaš zauzeli 6,8 i 9 . mjesto.

Među Veteranima C Robert Buterin ponovio je prošlogodišnji plasman i osvojio broncu.

Spomenućemo naravno i zadarskog najtrofejnijeg vozača Luku Škaru koji je u juniorskoj kategoriji u dresu svog novog kluba iz Bergama „Team Fratelli Giorgi“ osvojio Učku po peti put u nizu. Vinko Bulum je za Bk Zadar nastup na brdskom prvenstvu okončao kao sedmi.

A Učka je ove sezone zaokružila i broj osvojenih odličja na hrvatskim državnim prvenstvima Bk Zadra pod trenerom Antom Radićem na 200. Ovo je deveta sezona otkad je on na kormilu Biciklističkog kluba Zadar, a u tu brojku je ugradio 75 naslova državnih prvaka.

Pregled osvojenih odličja Bk Zadra sa državnih prvenstava možete pogledati na ovoj poveznici

Rezultati sa Učke su dostupni na slijedećoj poveznici

 

N.P.

This Post Has Been Viewed 73 Times