Đir oko grada – europski tjedan kretanja


 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

U okviru Europskog tjedna kretanja 2014. jučer je za sve ljubitelje vožnje biciklom održana biciklijada. Startna lokacija bio je Trg Petra Zoranića gdje su se biciklisti počeli okupljati pola sata prije polaska. Najbrojniji su bili biciklisti BK „Zadar“ koje je predvodio tajnik Neven Pavić, a pridružili su im se i članovi biciklističkog kluba „Macaklin“, potom građani rekreativci te naši najmlađi biciklisti.

U 17.00 sati stotinjak sudionika uputilo se zacrtanom rutom: preko „Muraja“, oko Poluotoka pa sve do Arbanasa i uvale Bregdetti. Od uvale Bregdetti biciklisti su nastavili prema Relji, prošli Branimirovom obalom i zatim nastavili prema Boriku. U povratku s Borika prošli uz more Obalom kneza Trpimira do marine u Vrulji, zatim preko Male pošte nastavili ulicom Bana Josipa Jelačića do ulice Franje Tuđmana.Ulicom Put Stanova stigli su do cilja koji je bio ispred ŠRC „Franka Lisice“ gdje se nalaze prostorije biciklističkog kluba „Zadar“.

Duljina ove rute iznosila je približno 15km, a biciklisti su ju prešli za oko sat vremena. Na cilju ih je dočekalo osvježenje uz kroasane i sokove, a organizirana je i „biciklopopravljaona“ u kojoj su svi sudionici, kojima je to potrebno, mogli zatražiti pregled i brzi servis bicikala od strane iskusnih servisera iz BK „Zadar“.


Galerija slika

This Post Has Been Viewed 521 Times

Biciklistički klub Zadar