XC ZIMSKA LIGA DALMACIJE

XC ZIMSKA LIGA DALMACIJE
    S obzirom da smo u zadnje vrijeme zapostavili aktivnosti mtb sekcije kluba evo jedan kumulativni izvještaj sa prva tri održana kola zimske xc lige Dalmacije na kojoj sudjeluje i nekoliko članova Bk Zadar.
Prvo kolo je bilo na rasporedu 12.10. u Vodicama. Tradicionalni “Gabrin maraton” se ujedno bodovao i za zimsku ligu. Veliki broj zadarskih cestovnjaka koji su se taj dan uputili prema Vodicama na biciklama kako bi prisustvovali startu utrke kao navijači bili su jedini predstavnici kluba, zapravo pažljivijim proučavanjem rezultata uočili smo ipak jedno ime iza kojeg je stajalo Bk Zadar, to je bio Nino Miholčić, ali kao DNF.


pejdo promina
    Pobjede na Gabrinom maratonu odnijeli su Tonko Juras (BBK Orlov krug) u kategoriji “Sport”, Antonio Erceg (Bk Faust Vrančić) među “Rekreativcima”, te Sabina Rzepka iz Poljske kod “Žena”.


pejdo - stankovci
    Drugo kolo na rasporedu je bilo u Stankovcima 26.10. Novoosnovani klub iz Zadarske županije AKS Stankovci utrku je organizirao po prvi put pod nazivom “1. MTB Maraton Stankovci 2014”. Mtb sekcija Bk Zadar ovaj put je neopterećena prisustvom prezahtjevnih navijača, koji su tog dana ipak imali na rasporedu ekipni kronometar u Zadru, nastupila u sastavu Marin Pejdo i Zvonimir Benčik i ostvarila odlične plasmane, Pejdo je bio ukupno treći u “Sportu”, dok je Benčik u istoj kategoriji završio utrku na 21. mjestu.
Pobjede u muškim kategorijama su otišle na iste adrese, dok je kod “Žena” slavila Tanja Barišić (BBK Orlov krug).


benčik - stankovci
    Odaziv od preko 200 rekreativaca na biciklističko događanje u Stankovcima je svakako veliki korak naprijed u razvoju brdskog biciklizma na području regije te će to vjerojatno biti podstrek i ostalim županijskim središtima ka osnivanju biciklističkih udruga, a samim tim i otvaranje mogućnosti za organizaciju još ovakvih natjecanja.


šestan.promina

    Treće kolo je održano jučer 16.11. Na rasporedu je bio “Uspon na Prominu”. Dvojac iz mtb sekcije ovaj put je bio u sastavu Marin Pejdo&Neven Šestan, a plasman ponovo solidan, Pejdo peti u “Sportu”, Šestan 22 među rekreacijom. Pobjedu u kategoriji “Sport” uvjerljivo je odnio Luka Šopić (BBK Orlov krug), dok su Antonio Erceg i Tanja Barišić ponovo slavili među “Rekreativcima” i “Ženama”. Treba napomenuti da malo pomnijim pregledom rezultata upada u oko i jedno žensko ime u kategoriji “Sport”, a to je ono Maje Ene Ljube iz Bk Faust Vrančić koja je ipak imala najbolje žensko vrijeme ovog uspona, no nažalost van kategorije. Pravila su ponekad čudna.
    Navijači nisu došli ni na Prominu jer su se zabavljali na zadarskom duatlonu, no pratimo vaše rezultate, bar ja po službenoj dužnosti…;)

 

This Post Has Been Viewed 865 Times