Najava cestovne biciklističke sezone u Zadru i Zadarskoj Županiji.

vir

Cestovna biciklistička sezona 2018. za mlađe dobne kategorije otvoriti će se 11.3. bodovnom utrkom za Kup Hrvatske koja se vraća u HBS kalendar, a radi se o “4. VELIKOJ NAGRADI OTOKA VIRA”. Tehničku organizaciju utrke od ove godine potpisuje Biciklistički klub Zadar.
Propozicije možete pogledati na slijedećoj poveznici… 

 

biograd

Već tjedan dana kasnije na rasporedu je kriterij ulicama Biograda na moru, utrka koja već nekoliko sezona privlači veliki broj vrhunskih mladih poljskih i slovačkih biciklista koji su na pripremama na biogradskoj rivijeri kojima će vjerujemo i ove godine ravnopravno parirati vršnjaci iz Hrvatske i Slovenije. Od ove sezone utrka nosi naziv “BIOGRAD BIKE RACE”, a zakazana je za 18.3.

 

nin bici

U nedjelju 8.4. desetogodišnjicu održavanja proslaviti će županijska biciklijada “OD BRANIMIRA DO BRANIMIRA” na kojoj se ove godine očekuje preko tisuću sudionika.

 

nin utrk

Cijeli taj auditorij u Ninu će moći pogledati start i cilj također tradicionalne rekreativne utrke “DALMATIA OPEN“ koju organizira Bk Zadar.

 

toc

U trećem tjednu mjeseca travnja kroz Hrvatsku će se voziti Tour of Croatia, a utrka će u ovoj sezoni čak dvaput dolaziti u Zadar i Zadarsku Županiju. Cilj druge etape je u samom gradu, a četvrta kreće iz Starigrada.

 

vir bici

22.4. na rasporedu će biti još jedna Virska biciklijada.

 

1 maj

A za kraj najave ovih proljetnih cestovnih događanja ostala nam je ona najdugovječnija utrka u našoj organizaciji, a to je “59. VN 1.Svibnja-Memorijal Damir Zdrilić” koja će se ove sezone po deseti put zaredom 1.5. voziti na istom krugu koji spaja Ploču, Dračevac i Babindub, na samom izlazu iz Zadra.

 

N. P.

This Post Has Been Viewed 359 Times