2 ZLATNE I 5 SREBRNIH MEDALJA ZA BK ZADAR NA DRŽAVNOM PRVENSTVU U CIKLOKROSU 2016

Maja Perinović u vodstvu u trci

 

 

Državno prvenstvo u zimskoj disciplini biciklizma Ciklokrosu održano je u nedjelju 24.1.2016. u Kerestincu kraj Zagreba.

Roko Vukić

 

Zadarski biciklisti su već tradicionalno sezonu otvorili sa velikim brojem osvojenih državnih odličja. Do naslova državnih prvakinja u Ciklokrosu stigle su u kategoriji Juniorki Maja Perinović, te Nina Dokoza kod Mlađih juniorki.

Nina Dokoza i Tea Šintić 1 i 2

Maja Perinović i Josipa Šintić 1 i 2

Viceprvaci države postali su Roko Dokoza u kategoriji U13, Oliver Gojković među Kadetima te Roko Vukić u svom prvom seniorskom nastupu među U23 biciklistima.

Roko Vukić 2 mjesto

12596886_10208644372489678_1941730929_o_r2_c2

Roko Dokoza u cilju

Roko Dokoza 2 mjesto U13

Viceprvakinja među Juniorkama je Josipa Šintić dok je mlađoj sestri Tei Šintić drugo mjesto pripalo u kategoriji Mlađih juniorki.

Maja i Josipa na postolju

Teška i blatnjava staza bila je pravi izazov za mlade Zadrane koji nemaju priliku odrađivati treninge za ovu disciplinu na adekvatnoj podlozi, no to ih nije spriječilo da sa 7 osvojenih medalja postanu najtrofejniji klub državnog prvenstva ispred BGK Tuškanac sa 5, te vinkovačkog “Sokola” i šibenske “Fortice” sa 4, te najave još jednu uspješnu sezonu koja je pred njima i pred njihovim trenerom Antom Radićem.

Oliver Gojković u utrci
Ostali članovi Bk Zadar koji su ubilježili plasman na državnom prvenstvu na kojem je nastupilo 103 licencirana biciklista iz 23 kluba, su Ivan Grgić na osmom mjestu kod Juniora, Karlo Knežević deseti kod Mlađih juniora, Nicolas Gojković peti među U13 biciklistima te Neven Pavić šesti među Veteranima B.
Posebna zahvala Ivanu Puzeku i Mii Radotić na posudbi bicikala za nastup, donijele su nam dva zlata, mehaničarima u servisu “Bianchi” na besprijekornoj pripremi bicikala, te svim članovim kluba koji su uz kerestinečku ciklokros stazu bodrili naše natjecatelje.

Službeni rezulatati

N.P.

This Post Has Been Viewed 270 Times