Održana redovna godišnja skupština Bk Zadar

IMG_20181229_191314

Jučer je u Hotelu Porto održana redovna godišnja skupština Bk Zadar na kojoj su za najbolje vozače kluba u 2018. proglašeni Luka Škara i Slavka Barešić.

IMG_20181229_192004

 

IMG_20181229_192007

IMG_20181229_192014

Maja Perinović je primljena u počasno članstvo Bk Zadar temeljem svojih vrhunskih rezultata koje je postigla u sezonama od 2011 do 2018 u kojima je nastupala u svim dobnim kategorijama od početnica do seniorki.

IMG_20181229_194257

 

IMG_20181229_191335 IMG_20181229_191325

U nastavku možete pročitati godišnje izvješće o radu Predsjednika Bk Zadar Božidara Kotlara…

 

Izvješće Predsjednika kluba o aktivnostima i radu kluba u 2018. godini

 

I ova godina koja je evo skoro iza nas je za Bk Zadar bila izuzetno uspješna rezultatski i organizacijski. Odmah na početku sezone u siječnju na Državnom  prvenstvu u ciklokrosu održanom u Puli postignut je povijesni uspjeh, prvi naslov državne seniorske prvakinje osvojila je Maja Perinović.

mMaja Perinović – prvo seniorsko zlato

 

U kategoriji početnica Slavka Barešić je također došla do naslova državne prvakinje. Djevojkama su se sa srebrom i broncom u kategorijama do 15 i do 14 godina pridružili Paulo Grgić i Marko Bilosnić, a jedinu ovogodišnju veteransku medalju sa tog prvenstva donio je i Neven Pavić i to srebrnu.

Slijedila je Učka sa koje se klub vratio također sa 5 medalja, bronce Tonija Srbića kod juniora, Olivera Gojkovića među kadetima i Luke Škare u U15 kategoriji od kojih treba posebno istaknuti ovu Lukinu jer je osvojena među 2 godine starijom konkurencijom. Varaždinka koja vozi u našem dresu Karla Kožić bila je srebrna dok je Slavka Barešić ponovila uspjeh sa ciklokrosa i postala još jednom državna prvakinja, također u konkurenciji sa 2 godine starijim djevojčicama kao i Luka.

sSlavka Barešić prva na Učkoj

 

Kronometar i cesta su se vozili u Vinkovcima. Iz ravne Slavonije smo se vratili sa još 9 odličja. Dvostruka juniorska prvakinja postala je Karla Kožić, zlato sa kronometra i srebro sa cestovne utrke pripalo je Luki Škari u U13 kategoriji u  kojoj je i Roko Šintić bio srebrni na kronometru,

rLuka Škara i Roko Šintić – 1. i 2. mjesto na Državnom kronometru

 

Toni Srbić također srebro na kronometru, Oliver Gojković bronca sa kronometra i srebro sa cestovne utrke i njegov mlađi brat Nicolas brončani na cestovnoj utrci. Bilo bi sigurno i više medalja da se Slavka Barešić nije ozlijedila neposredno prije prvenstva.

Tu priča o državnim medaljama nije gotova jer se osvajačima pridružio i Lovro Matek sa dvije mtb medalje, broncom sa XC maratona i zlatom sa uspona na Medvednicu.

Sezona 2018 Naziv utrke (CESTA-MTB) Državna odličja
14. 1. Državno ciklokros prvenstvo (Pula) Maja Perinović -1.mjesto (ELITE/U23)- državna prvakinja
14. 1. Državno ciklokros prvenstvo (Pula) Slavka Barešić -1.mjesto (U15W)-državna prvakinja
14. 1. Državno ciklokros prvenstvo (Pula) Paulo Grgić -2.mjesto (U15)- državni viceprvak
14. 1. Državno ciklokros prvenstvo (Pula) Marko Bilosnić -3.mjesto (U14)- državna bronca
13.5. Državno XCM prvenstvo (Crikvenica) Lovro Matek – 3.mjesto (Juniori) – državna bronca
2. 6. Trofej Učka (Državno brdsko prvenstvo) Slavka Barešić -1.mjesto (U14-U17W)-državna prvakinja
2. 6. Trofej Učka (Državno brdsko prvenstvo) Karla Kožić -2.mjesto (Juniorke)- državna viceprvakinja
2. 6. Trofej Učka (Državno brdsko prvenstvo) Toni Srbić -3.mjesto (Juniori)- državna bronca
2. 6. Trofej Učka (Državno brdsko prvenstvo) Oliver Gojković -3.mjesto (Kadeti)- državna bronca
2. 6. Trofej Učka (Državno brdsko prvenstvo) Luka Škara -3.mjesto (U15)- državna bronca
23.6. Državno prvenstvo na kronometar (Vinkovci) Luka Škara -1.mjesto (U13)- državni prvak
23.6. Državno prvenstvo na kronometar (Vinkovci) Roko Šintić -2.mjesto (U13)- državni viceprvak
23.6. Državno prvenstvo na kronometar (Vinkovci) Oliver Gojković -3.mjesto (Kadeti)- državna bronca
23.6. Državno prvenstvo na kronometar (Vinkovci) Toni Srbić -2.mjesto (Juniori)- državni viceprvak
23.6. Državno prvenstvo na kronometar (Vinkovci) Karla Kožić -1.mjesto (Juniorke)- državna prvakinja
24.6. Državno cestovno prvenstvo (Vinkovci) Karla Kožić -1.mjesto (Juniorke)- državna prvakinja
24.6. Državno cestovno prvenstvo (Vinkovci) Luka Škara -2.mjesto (U13)- državni viceprvak
24.6. Državno cestovno prvenstvo (Vinkovci) Oliver Gojković – 2.mjesto (Kadeti) – državni viceprvak
24.6. Državno cestovno prvenstvo (Vinkovci) Nicolas Gojković -3.mjesto (U15)-državna bronca
30.9. MTB državno prvenstvo u usponu (Medvednica) Lovro Matek – 1.mjesto (Juniori) – državni prvak
Ukupno 2018. god. : 20 državnih medalja (7 zlata, 6 srebra, 7 bronci)

 

Osim ovih 20 odličja bilo je i puno četvrtih mjesta, predugo bi trajalo da sad sve nabrajam, čestitke još jednom svim našim vozačima koji su nastupili na utrkama državnih prvenstava, trudom i zalaganjem opravdali su povjerenje njihovog trenera Ante Radića i nadam se da će sezona koja je pred nama biti još bolja, evo da odmah kažem što je cilj, 30 odličja je stepenica koju želimo dosegnuti u idućoj sezoni, dosad je najviše medalja donijela ona prva sa Antom Radićem za kormilom, to je bila 2015-ta sa 23 državna odličja.

Što se tiče natjecanja za Kup Hrvatske sezona iza nas je rekordna sezona. Toni Srbić i Lovro Matek prvi i treći kod juniora, Karla Kožić prva među juniorkama, Oliver Gojković drugi u kadetima, Luka Škara i Roko Šintić prvi i drugi među U13 i Teo Radaš i Roko Škara drugi i treći među najmlađima do 11 godina. Ukupno 7 medalja u Kupu Hrvatske u natjecateljskim kategorijama, a njima su se pridružili i Ante Radić i Kosta Teofilov u Kupu Hrvatske za Veterane sa drugim mjestima u kategorijama A i B. Sa utrka Kupa ću također izdvojiti fantastičan rezultat Luke Škare koji je svih 7 utrka za Kup završio kao prvoplasirani od hrvatskih biciklista do 13 godina, a na posljednjem cestovnom nastupu u slovenskom Mengešu je ostvario i prvu pobjedu u muškoj konkurenciji naših vozača na međunarodnoj utrci.

meRezultati prvih 10 na VN Mengeša:

U dresu reprezentacije nastupali su uz Maju Perinović koja je od ožujka članica talijanske profesionalne ekipe „Top girls Fassa Bortolo“, još 5 naših članova, to su Toni Srbić, Lovro Matek, Karla Kožić, Oliver Gojković i Duje Peričić, Toni je ubilježio nastup na Prvenstvu Europe, dok je Karla nastupila uz europsko i na svjetskom prvenstvu u kategoriji juniorki bez značajnijeg plasmana.

Organizacija utrka i biciklijada je prošla po planu, od natjecanja u Biogradu gdje smo bili ponovo suorganizatori, u Ninu i po 59. put u Zadru 1.5. organizatori, kao i na Mtb Štafeti na Musapstanu.

11.3. sudjelovali smo kao tehnička podrška i organizaciji utrke na Viru koja je po broju vozača koji su nastupili na kraju bila najbrojnija utrka Kupa Hrvatske.

Ispratili smo uspješno 3 Virske biciklijade i onu najbrojniju jubilarnu 10-tu „Od Branimira do Branimira“ na kojoj je sudjelovalo 800 biciklista, organizirali tradicionalnu 23. Biciklijadu Zadar-Knin na kojoj smo imali i susret sa Predsjednicom države.

k

Bili smo podrška i biciklijadi do Paklenice. Također je organizirana sredinom rujna po prvi put Otočna biciklijada u suradnji sa Upravnim odjelom za EU fondove Grada Zadra.

O svim ovim događajima zadarska javnost redovno je informirana preko medijskih članaka te putem web stranice www.bkzadar.hr, te facebook stranice kluba.

U 2018. Naš trener Ante Radić je angažiran i kao trener HBS-a za mlađe dobne kategorije pri HOO-u., te će se na toj funkciji zadržati nadamo se i u idućoj sezoni.

radMaja Perinović, Ante Radić i Karla Kožić pred svjetsko prvenstvo u Innsbrucku.

Kao što smo najavili na prošloj skupštini kluba kupljeno je i opremljeno novo klupsko vozilo VW Golf Variant koje je omogućilo učinkovitiju pratnju i odlazak na utrke.

gojfNovo klupsko vozilo Bk Zadar

Što se tiče rada uprave kluba zahvalio bih se naravno svima u Izvršnom i Nadzornom odboru kluba koji su aktivno sudjelovali u sastancima.

Od pokrovitelja koji aktivno pomažu klub zahvalio bih se kao i uvijek firmi TČT tj.dućanu Bianchi koji održava naše bicikle, zatim našem pokrovitelju iz Slovenije Matjažu i njegovoj firmi Auto Mesojedec, sponzoru iz Zagreba koji je ujedno i naš dugogodišnji dobavljač opreme Bojanu Šavrljugi i njegovoj firmi Chronometrum, Auto Hrvatskoj, Mitasu, Hotelu Porto, i svima ostalima koji su makar i sa svojim malim doprinosima učinili da Bk Zadar iz godine u godinu napreduje. Naravno ona najvažnija podrška dolazi iz proračuna zadarske gradske uprave, te manjim dijelom iz županijskog.

Također se zahvaljujem i roditeljima vozača koji su sudjelovali u odlascima na utrke tijekom sezone, posebno Denisu Šintiću i Željku Škari na njihovom angažmanu tijekom dvodnevnog odlaska na državno prvenstvo u Vinkovce, kao i svim članovima kluba koji su doprinijeli organizaciji naših utrka.

Juniori Toni Srbić i Lovro Matek završili su svoje nastupe u dresu Bk Zadar i od slijedeće godine voziti će za pazinsku „Meridianu“, želim im puno sreće i rezultatskih uspjeha, te zahvaljujem na svim onim odličnim rezultatima koje su ostvarili u proteklih par godina za Bk Zadar.

U slijedeću sezonu krećemo sa rekordnim brojem vozača dosad, čak njih dvadesettroje u godištima od 2000 do 2009, te ćemo vjerujem tu brojnost pretočiti i u rezultat koji sam najavio na početku izlaganja.

bk zdBk Zadar 10/2018

 

Zadar, 28.12.2018.     Predsjednik Bk Zadar: Božidar Kotlar

OBAVIJEST O ODRŽAVANJU REDOVNE GODIŠNJE SKUPŠTINE BK ZADAR

Poštovani članovi Biciklističkog kluba Zadar, temeljem članka 27. Statuta Bk Zadar Predsjednik kluba gosp. Božidar Kotlar saziva Redovnu godišnju skupštinu Biciklističkog kluba Zadar koja će biti održana u subotu 29.12.2018. sa početkom u 18 sati u prostorijama Hotela Porto na adresi Nikole Jurišića 2 uz slijedeći prijedlog dnevnog reda:

PRIJEDLOG DNEVNOG REDA:

1. Otvaranje Skupštine, biranje radnog predsjedništva, zapisničara i ovjerovitelja zapisnika

2. Predlaganje i usvajanje dnevnog reda redovne godišnje Skupštine

3. Izvješće Predsjednika kluba o aktivnostima i radu kluba u 2018. godini

4. Financijsko izvješće Tajnika kluba za 2018. godinu

5. Izvješće Nadzornog odbora za 2018. godinu

6. Donošenje Odluke o prihvaćanju izvješća o radu i o financijskom poslovanju Udruge kao i izvješća Nadzornog odbora

7. Predlaganje i donošenje plana rada za natjecateljsku sezonu 2019.

8. Predlaganje i donošenje Financijskog plana za 2019.

9. Proglašenje i dodjela nagrada najboljim članovima Bk Zadar u muškoj i ženskoj konkurenciji u sezoni 2018.

10. Donošenje odluke o visini klupskih članarina.

11. Razno

Napomena redovnim članovima Bk Zadar koji nisu obavili dužnost uplate godišnje članarine za 2018. godinu da istu uplate na žiro račun kluba do dana Skupštine.