7. Biciklijada Zadar-Paklenica

 

20171015_121214

Sunčana nedjelja okupila je stotinu zadarskih ljubitelja rekreativnog bicikliranja i gostiju iz drugih gradova i država na ruti od Zadra do Starigrada, točnije do ulaza u Nacionalni park Paklenica gdje je bio cilj biciklijade i gdje su podijeljene majice svim sudionicima kao uspomena na još jednu godišnjicu osnutka Nacionalnog parka. Ukusan obrok spremili su djelatnici Hotela Vicko, a organizaciju su kao i prijašnjih godina podržali TZ Starigrad te Općina Starigrad.. Najbrojniji na biciklijadi su bili naravno članovi Bk Zadar kojima je đir do Paklenice poslužio kao zagrijavanje za trening nazad do Zadra.
Cestovna biciklistička sezona se polako primiče kraju. Do kraja godine ostaje nam organizacija MTB štafete na Musapstanu koja će se održati 26.11. u sklopu obilježavanja Dana Grada Zadra i njegovog zaštitnika Sv. Krševana. Dotad pronađite i složite svoj dobitni tim koji će se kao i prošle godine morati sastojati od jednog ženskog i tri muška člana štafete. I trenirajte u park Šumi Musapstan na istoj stazi koja se za utrku neće mijenjati ni ove godine.

N.P

Najava 7. biciklijade Zadar-Paklenica

zadar paklenica 2017

Kao i proteklih godina nastavljamo sa organizacijom već tradicionalne biciklijade Zadar-Paklenica koja će se održati u nedjelju 15.10.2017. sa startom u 10 sati ispred Trga pet bunara na poluotoku.

Planirani dolazak pred ulaz u NP Paklenica biti će oko 13 sati, a stanke tijekom vožnje kao i dosad su Crno,Murvica,Zeleni hrast i Maslenički most.

Za organizirani povratak autobusom nazad u Zadar u 15,30 sati ispred ulaza u NP Paklenica pobrinuti će se općina Starigrad dok će bicikle biti transportirane kamionom.
Dolazak u Zadar i iskrcaj bicikla biti će ispred prostorija Bk Zadar na adresi Put stanova 3.

Organiziranog povratka u Zadar biciklama nema, dakle oni sudionici biciklijade koji se žele vratiti nazad biciklama dužni su pridržavati se prometnih pravila kao sudionici u prometu i voze na vlastitu odgovornost.

Prijave za biciklijadu primaju se u dućanu “Bianchi” do petka 13.10. u 20 sati. U prijavi uz potpis treba navesti ime i prezime,godinu rođenja i podatak da li se sudionik biciklijade namjerava vratiti autobusom u Zadar.

Svi sudionici biciklijade dobiti će poklon majice kao uspomenu na sudjelovanje u biciklijadi, majice sponzorira Nacionalni park Paklenica povodom obilježavanja 68 godina od osnutka Nacionalnog parka.

Nakon dolaska na cilj u Paklenici sve sudionike će dočekati topli obrok (planinarski fažol) kojeg će spremiti vrijedni djelatnici hotela “Vicko” iz Starigrada.

U pratnji biciklijade biti će vozilo HGSS-a i klupski kombi Bk Zadar.

BK ZADAR

GRANFONDO ISTRIA

received_1021452421326

Biciklistički klub Zadar je sa 5 svojih članova nastupio na velikom biciklističkom događaju u Umagu ovog vikenda. Granfondo Istria okupio je skoro 700 biciklista na dvije dužine staze. Najbolji plasman od zadarske ekipe ostvarila je Maja Perinović koja je kraću stazu od 90km završila na četvrtom mjestu ukupno od žena. Majin plasman je pokvarila probušena guma no na kraju je ipak uspjela ostvariti solidan plasman i doći do postolja u svojoj kategoriji. Juniori Ivan Grgić, Toni Srbić i Lovro Matek te veteran Renato Majić vozili su stazu od 136km i plasirali se od 39 do 49 mjesta, dok je Renato svoju prvu granfondo utrku završio kao 167.
Rezultati su dostupni na slijedećim poveznicama:

 
https://www.stotinka.hr/hrv/utrka/1126/ukupni_poredak
https://www.stotinka.hr/hrv/utrka/1127/ukupni_poredak_zene

N.P.