Najava 9. Biciklijade “OD BRANIMIRA DO BRANIMIRA” & Dalmatia Open

U subotu 8. 4. 2017. po deveti put zaredom sa Branimirove obale u Zadru, nadomak pješačkog mosta startati će Biciklijada “Od Branimira do Branimira”.

dalmatia open2017 za web
Relacija Zadar-Nin-Zadar zbog postojanja biciklističke staze postala je u zadnjih desetak godina omiljeno izletište biciklista-rekreativaca, a aktivno je koriste i natjecatelji koji svoje treninge odrađuju na njoj. Samim tim iz godine u godinu i broj sudionika biciklijade koja se održava na toj dionici se povećava, pa organizatori Zadarska Županija i Grad Nin na ovogodišnjem izdanju očekuju i četveroznamenkasti broj biciklista, tj 1000.
Polazak je zakazan za 11,00, a sve sudionike očekuje na startu majica glavnog sponzora EVN-a, besplatan topli obrok u Ninu, te malo iznenađenje u obliku tombole za najsretnije na kojoj prvu nagradu u vidu bicikla dodjeljuje firma “Calimero Sport” koja je ujedno i tehnička i servisna služba biciklijade.
Organizirani povratak iz Nina za Zadar očekuje se u 14,00sati ispred sportskog igrališta na kojem će biti i dodjela nagrada te podjela toplih obroka.
U zahtjevnoj organizaciji ovako brojne sportsko-rekreativne manifestacije kao suorganizatori još sudjeluju PU Zadarska, Zavod za javno zdravstvo, Biciklistički klub Zadar i TZ Grada Nina.
Nakon što biciklijada stigne u Nin održati će se također već tradicionalna rekreativna utrka “Dalmatia Open” koja će se kao i prošlih godina voziti na relaciji Nin-Vrsi-Ljubač-raskrižje iznad Ražanca-Poljica-Briševo-Nin u dužini od 41km.

Raspis rekreativne utrke možete pogledati na slijedećem linku…

A prijaviti se za biciklijadu možete na slijedećem linku preko prijavnice…

Grafikon staze
profil

Zadnji km

zadnji km Nin

Poziv za redarsku službu na Tour of Croatia

 

11079654_1636203976602371_4716900198147852305_n

Zadar je ove godine ponovo cilj 3. etape ToC-a koja starta iz Imotskog u srijedu 20.4.

 

Organizatori su nam poslali upit za 26 osoba zainteresiranih za redarsku službu. Molimo sve zainteresirane članove kluba da pošalju svoje podatke tajniku kluba na e-mail adresu neven.pavic1@zd.t-com.hr ili se jave osobno u dućan “Bianchi” radi detaljnog dogovora do kraja ovog tjedna.

 

OPCIJE ISPLATE NAKNADA ZA REDARE SU:

  1. 100HRK/osoba + 2kn/km za prijevoz

ili

  1. 2x majica/osoba + 2kn/km za prijevoz (vrijednost 1 majice = 70 HRK

*isplata za gorivo i naknada od 100HRK po redaru isplaćuje se preko klubova/udruga.

*redari se prevoze osobnim vozilima, ali ne pojedinačno svatko sa svojim vozilom, već organizirano, na način da se jedno vozilo maksimalno napuni – sami se organiziraju za prijevoz.

*upisati registarsku oznaku vozila, prijeđenu kilometražu i eventualno cestarinu.


Potrebni podaci redara su:

 

 (IME I PREZIME, OIB, BR.MOB, veličina majice ukoliko se odluči za tu varijantu isplate)

 

 

Ukratko o redarima i njihovim dužnostima:

 

  • Punoljetna osoba
  • Nositi reflektirajući prometni prsluk (prsluk koji se nalazi u automobilima – narančasti/zeleni/crveni…)
  • U trenutku prolaska prvog policijskog vozila/motora redar zatvara križanje za promet, kako bi natjecatelji sigurno prošli trasom

Maji Perinović i Josipi Šintić prvo i drugo mjesto na kriterijskoj utrci “Ulicama kraljevskoga Biograda”

 

IMAG1773 (Small)

Prekrasno sunčano poslijepodne u Biogradu na Moru okupilo je stotinjak vozača iz 4 europske zemlje koji su se natjecali u kriterijskoj vožnji ulicama samog centra grada.

IMAG1903 (Small)
Najbolje rezultate za Bk Zadar ostvarili su Maja Perinović i Josipa Šintić koje su u ženskoj kategoriji došle do dvostruke pobjede pobjedivši u završnom šprintu favorizirane poljske natjecateljice.

IMAG1884 (Small) IMAG1879 (Small)

Od Zadrana do postolja su stigli i Slavka Barešić i Luka Škara koji su također u svojim kategorijama zauzeli prvo i drugo mjesto.

IMAG1863 (Small)
U najbržoj i najtraktivnijoj utrci dana, onoj juniorskoj, status hrvatskog državnog reprezentativca potvrdio je odličnom vožnjom Ivan Grgić koji je kroz cilj prošao četvrti, dok su Lovro Matek i Toni Srbić također završili utrku u glavnoj grupi sa prosjekom vožnje većim od 40km/h.

IMAG1784 (Small)
Kompletne rezultate možete pogledati na slijedećoj poveznici….

NAJAVA CESTOVNE BICIKLISTIČKE SEZONE

17408284_10212539782592496_234199767_o (Small)

Početak cestovne biciklističke sezone je pred vratima.
Prve nastupaju juniorke Bk Zadar, Maja Perinović, Josipa Šintić i Nina Dokoza na utrci juniorskog ženskog svjetskog kupa u Italiji. Maja, Josipa i Nina na toj utrci biti će u dresovima hrvatske reprezentacije zajedno sa Doroteom Čargonjom, Matejom Posavec i Karlom Kožić.

Juniorke Bk Zd 2017

Ova sezona je po mnogočemu povijesna za Bk Zadar jer po prvi puta Hrvatska ima žensku juniorsku reprezentaciju u punom sastavu, a naše tri Zadranke čine njen temelj. Maja i Josipa već imaju iskustvo nastupa na utrkama svjetskog ranga od prošle sezone kada je Maja ostvarila i izvanredan plasman na 17. mjesto svjetskog prvenstva dok je Josipa bila 60-ta.

Ove sezone njihov trener Ante Radić očekuje i proboj među deset najboljih na svijetu, a da li će duge zimske pripreme koje su konačno iza djevojaka uroditi plodom vidjeti ćemo već danas na utrci u Italiji.

17408094_10212539782232487_121782098_o (Small)
Biciklistički klub Zadar nakon dugog niza godina ove sezone ima i juniorski sastav kojeg čine Ivan Grgić, Toni Srbić, Karlo Knežević i Lovro Matek koje je ove sezone iz Bk Rijeke prešao u Bk Zadar. Ivan i Toni su odradili reprezentativne pripreme u Šibeniku prije dva tjedna te ih također očekujemo u kockastom dresu i ove sezone. Prvi nastup za klub juniori Bk Zadar imati će slijedeće subote 25.3. kada se vozi utrka “Ulicama kraljevskoga Biograda”.

clip_image002
Sezonu u Biogradu na Moru otvoriti će i svi ostali vozači Bk Zadar kojih je ove godine više nego ikad, a to su:
Oliver Gojković, Franko Raspović i Manuel Šestan u kategoriji Kadeta,
Zvonimir Karlović u kategoriji U15,
Nicolas Gojković, Roko Dokoza i Paulo Grgić u kategoriji U14,
te oni najmlađi u kategoriji U13 kojima će ovo biti prva natjecateljska sezona, a to su:
Slavka Barešić, Marko Bilosnić, Luka Škara, Roko Šintić i Daniel Lijić.
U sezonu dakle ulazimo sa ukupno 19 vozača u natjecateljskim kategorijama, očekivanja su velika, osobito na državnim prvenstvima i kup utrkama.
Suorganizatori smo kriterija u Biogradu 25.3., zatim nam slijedi 8.4. u Ninu također već tradicionalni “Dalmatia Open”, te 1.5. 58 izdanje VN 1. Svibnja-Memorijala Damira Zdrilića. Pozivamo sve članove kluba, roditelje vozača i zadarske zaljubljenike u biciklizam da već slijedeću subotu dođu u Biograd i navijaju za azurno plave.

N.P.