Bk Zadar obranio naslov najbržih u TTT-u.

Po prekrasnom sunčanom danu idealnom za nadmetanje u kronometarskoj vožnji održan je na relaciji Posedarje-Novigrad-Posedarje “Rekreativni ekipni kronometar za zatvaranje sezone 2016″. Prošlogodišnju pobjedu ponovila je i ove godine prva ekipa Bk Zadra sa ovaj put minimalnom razlikom od samo dvije sekunde pred prvom postavom Bk Marjana iz Splita te 41 sekundom pred trećeplasiranim prvim sastavom Bk Rijeke. Medalje su podijeljene i mješovitim ekipama gdje je Rijeci pripalo prvo i treće mjesto dok je ekipa Bk Zadra bila druga.
Zahvaljujemo se suorganizatoru TZ Posedarje na gostoprimstvu, PU Zadarskoj na osiguranju prometnice te svim članovima Bk Zadra i Bk Posedarje koji su pridonijeli u kvalitetnoj organizaciji natjecanja.
Rezultati su dostupni na poveznici

20161023_142020-large-medium 20161023_141654-large-medium

N.P.

Najava: 6. BICIKLIJADA ZADAR-PAKLENICA

np-paklenica-biciklijada_a3

Subota, 22.10.2016.

Start: u 10 sati ispred Trga pet bunara na poluotoku

Planirani dolazak pred ulaz u NP Paklenica oko 13 sati, stanke tijekom vožnje: Crno,Murvica,Zeleni hrast, Maslenički most.

Za organizirani povratak autobusom nazad u Zadar u 15,30 sati ispred ulaza u NP Paklenica pobrinuti će se općina Starigrad dok će bicikle biti transportirane kamionom.

Dolazak u Zadar i iskrcaj bicikla biti će ispred prostorija Bk Zadar  na adresi Put stanova 3.

Organiziranog povratka u Zadar biciklama nema, dakle oni sudionici biciklijade koji se žele vratiti nazad biciklama dužni su pridržavati se prometnih pravila kao sudionici u prometu i voze na vlastitu odgovornost.

Prijave za biciklijadu primaju se u dućanu “Bianchi” u zadarskoj “Ljepotici”  do petka 21.10. u 20 sati. u prijavi uz potpis treba navesti ime i prezime,godinu rođenja i podatak da li se sudionik biciklijade namjerava vratiti autobusom u Zadar.

Svi sudionici biciklijade dobiti će poklon majice kao uspomenu na sudjelovanje u biciklijadi, majice sponzorira Nacionalni park Paklenica povodom obilježavanja 67 godina od osnutka nacionalnog parka.

Nakon dolaska na cilj u Paklenici sve sudionike će dočekati topli obrok (planinarski fažol) kog će spremiti vrijedni djelatnici hotela “Vicko” iz Starigrada.

U pratnji biciklijade biti će vozilo HGSS-a i klupski kombi Bk Zadar

S.B.

Maja Perinović 17-ta juniorka svijeta

img_1054-medium

Članica Biciklističkog kluba Zadar Maja Perinović jutros je na utrci juniorskog svjetskog prvenstva u glavnom Qatarskom gradu Dohi postigla jedan od najboljih rezultata hrvatskog ženskog biciklizma u povijesti. Maja se plasirala na 17-to mjesto poretka među 80 najboljih svjetskih juniorki odvozivši 74,5km podijeljenih u 5 krugova po otoku Pearl u samom centru Dohe u vremenu pobjednice Elise Balsamo iz Italije od 1:53:04. Do samog šprinta Maja je bila u konkurenciji čak i za prvih 10 mjesta, no i ovaj rezultat je fenomalno postignuće mlade zadarske biciklistice. Njena klupska kolegica Josipa Šintić plasirala se na 60. mjesto sa zaostatkom od 7:59. Ravna staza sa mnoštvom kružnih tokova izazvala je dosta padova ženskog pelotona koji je utrku završio sa prosječnom brzinom od 39,534km/h.
I Maji i Josipi je ovo bio prvi nastup na svjetskom prvenstvu pošto su ove sezone tek ušle u juniorsku kategoriju, te je njihov rezultat tim vrijedniji. Maja je u ukupnom poretku bila peta od svog 1999 godišta.

Rezultati su dostupni na stranicama međunarodne biciklističke federacije na linku …

dok se i sam snimka cijele utrke može pogledati na slijedećoj poveznici…

Tajnik kluba
Neven Pavić

Maja i Josipa startaju na juniorskoj ženskoj utrci svjetskog prvenstva sutra ujutro u 7 i 30.

img_1061-medium

Hrvatska cestovna reprezentacija danas je zabilježila prvi nastup na svjetskom prvenstvu u glavnom Qatarskom gradu Dohi. U kategoriji U23 nastupili su, Josip Rumac, Mateo Franković i prošlogodišnji član Bk Zadar David Jabuka. Rumac je do samog kraja utrke bio u dobroj poziciji za visok plasman no pad grupe vozača u zadnjem krugu koštao ga je bolje pozicije te je utrku završio na 91. mjestu sa zaostatkom od 1:11, Jabuka se plasirao na 139. mjesto dok Franković također zbog pada nije završio utrku. Startalo je 190 biciklista do 23 godine, a pobjedu je pripala Norvežaninu Cristofferu Halvorsenu.

Sutra ujutro na stazu izlaze Maja i Josipa, njihov nastup se može pratiti na UCI kanalu sa početkom u 7 i 30 ujutro.

fb_img_1476365499527

Očekuje ih 74,5km podijeljenih u 5 krugova jurnjave otokom Pearl, koji je doista pravi biser moderne arhitekture Qatarske države. Potpuno ravna staza jamči veliku prosječnu brzinu utrke koja će biti začinjena sa mnoštvom ulaza u kružne tokove.

img_1054-medium

Više o najavi juniorske i ostalih utrka u Dohi možete pročitati na linku 

Sretno cure, Zadar je uz vas!!!!

Najava : Ekipni kronometar za zatvaranje sezone

plakat-posedarje-v2-za-web

23.10. 2016. drugu godinu zaredom na stazi Posedarje-Novigrad-Posedarje održati će se atraktivna cestovna biciklistička disciplina ekipnog kronometra. Naslov pobjednika od prošle godine brani prva ekipa Bk Zadra koja je vrlo visoko postavila ljestvicu brzine i stazu dužine 15,7km prešla sa 21:14 vozeći prosječnom brzinom od 44,36km/h. Da li će ove godine to moći ponoviti bez prošlogodišnjih juniorskih državnih reprezentativaca u svom sastavu vidjećemo za 14 dana. Prvi favorit natjecanja je svakako Bk Marjan iz Splita čiji članovi imaju drugo i treće mjesto sa ovogodišnjeg državnog seniorskog prvenstva Hrvatske u vožnji na kronometar, ali možda je i mlada ekipa Bk Rijeke već dovoljno stasala za svoju prvu pobjedu na ekipnom TTT-u.

Propozicije

Mjesto utrke:

posedarje

Dolazak do mjesta podjele brojeva i starta utrke:

izlaz posedarje

Profil staze

Uz podsjetnik na video sa prošlogodišnjeg natjecanja pozivamo sve zainteresirane biciklističke i triatlon klubove da pošalju svoje prijave i dođu odmjeriti snage u Posedarje 23.10.