“DALMATIA OPEN – NIN 2015″ 

 

20150412_114439 (Small)

Prošao je još jedan Dalmatia Open. Prvi kojeg smo pobijedili ukupno. I to u sve tri postavljene kategorije. Kod Juniora bilo je samo pitanje tko će prvi proći kroz cilj, David Jabuka ili Roko Vukić, ovaj put se naš Tribunjac pobrinuo za to. Među Rekreativcima Đani Matešić je konačno uvjerljivom vožnjom sa prvom grupom došao do samog cilja. Kod Veterana Ivan Tuta najbolji i ponovo u prvih 10 ukupno. Tu bi uz rame sa njim bio i Ivan Gobin da nije bilo defekta 3km prije kraja. Ivan Grgić i Toni Srbić na prva dva mjesta od kadeta. Posebno veseli još jedna odlična vožnja Maje Perinović koja je nadmašila protivnice iz starijih kategorija. Oliver Gojković kojem smo dali “wild card” za nastup pokazao je da već kao U14 može parirati mnogo starijima od sebe. Treba svakako spomenuti i nastup Carla Juriševića iz Bk “Rijeke” koji je kao i naš Oliver nastupio sa posebnom pozivnicom i završio utrku u prvih 20. Jurišević i Gojković su prošlogodišnji prvaci Hrvatske u kategorijama U14 i U13, te neosporna budućnost hrvatskog cestovnog biciklizma.

Ukupni rezultati

image (1)
Zahvaliću članovima kluba koji su ovu utrku učinili mogućom, Krnčeviću,Grgiću i Dokozi u pratnji, Karlovčecu i Perinoviću koji su osiguravali skretanja, Meštroviću i Đinu Matešiću na okretištu, direktoru ekipe Anti Radiću koji je i sam sudjelovao u utrci, te svima onima koji su se potrudili oko fotografiranja,postavljanja cilja i vođenja biciklijade, također zahvala i svim licenciranim vozačima Bk Zadar koji su nastupili, kao i svim drugim biciklističkim klubovima koji su došli u Nin i uveličali svojim nastupom ovu biciklističku feštu.

1462687_458200827662916_7454903974963185377_o
Posebna zahvala PU Zadarskoj koja je besprijekorno obavila posao na osiguranju utrke te Zadarskoj Županiji i Gradu Ninu koji su ovaj sportski događaj pretvorili u pravi praznik biciklizma spojivši u jednu cjelinu 7. Biciklijadu “Od Branimira do Branimira” i “Dalmatia Open-Nin 2015″.

Tajnik Bk Zadar
Neven Pavić

Letvica je postavljena visoko, pokušaćemo je nadmašiti već za 15 dana na Prvom Svibnju.

Maja Perinović na EYOF-u

maja perinović

Hrvatski olimpijski odbor je potvrdio odlazak na Europske igre mladih ovoga ljeta u Tbilisi za članicu Bk Zadar Maju Perinović. Maja je da podsjetimo proteklog vikenda svojim plasmanom na utrci u Poreču izborila vizu za odlazak u Gruziju, a odluci HOO-a su svakako pridonijeli i odlični Majini plasmani na međunarodnim utrkama u Biogradu i Varaždinu.

N.P.

 

7. Biciklijada „Od Branimira do Branimira“

PRIJAVNICA ZA 7. BICIKLIJADU “OD BRANIMIRA DO BRANIMIRA”


Biciklijada „Od Branimira do Branimira“ Zadar-Nin-Zadar, održat će se 12. travnja 2015. godine u trajanju od 11,30 do 14 sati kada se biciklisti vraćaju u Zadar. Okupljanje biciklista počinje u 10 sati na Branimirovoj obali gdje će biti podijeljene majice i letci o sigurnoj vožnji s brojem telefona tehničke pomoći. Očekuje se oko 1000 sudionika . Ove godine prijave traju do 10. travnja , a svi zainteresirani mogu se prijaviti on line na web stranicama Calimero sporta (www.calimero-sport.hr), Biciklističkog kluba Zadar (www.bk.zadar.hr) i Zavoda za javno zdravstvo (www.zjz.hr) . Prijaviti se mogu i izravno u trgovini Calimero sport na Ljepotici. Kao i obično tijekom biciklijade osiguran je siguran nadzor i tehnička pomoć. Osim biciklista iz BK Zadar ove godine u održavanju reda među biciklistima svoj će doprinos dati i biciklistička sekcija PU Zadarske koja će se zajedno s nama iz organizacijskog tima pobrinuti da svi stignu sigurno do Nina. Cijelim putem tehničku pomoć će pružati djelatnici Calimero sporta koji će na samom startu ukoliko postoji potreba pružiti pomoć oko primjerice pumpanja guma i slično. Calimero sport nam osigurava i glavnu nagradu u izvlačenju lutrije. Samom prijavom svi sudjeluju u nagradnoj igri a glavna nagrada je bicikla. U Ninu ćemo nagraditi i najmlađe kao i najstarije sudionike, i zato su nam potrebni podaci o datumu i godini rođenja. U Ninu sve bicikliste čeka topli obrok kojeg će pripremati Udruga kuhara Zadarske županije predvođena poznatim kuharom Renatom Kraljevim.

Ruta kojom će se kretati biciklisti:

Start: 11,30 Obala kneza Branimira-Stjepana Radića –J.J.Strossmayera-Oko Vrulja-Miroslava Krleže-Put Dikla-Krešimirova obala-Rampada- DC 306 kroz Kožino i Zaton ili do Branimirove obale u Ninu.

Povratak: Branimirova obala u Ninu, cestom DC 306 kroz Zaton i Kožino –Rampada-Žmirići-Put Nina-kroz Vruljicu (Franje Tuđmana)- Ivana Mažuranića- Obala Kneza Branimira.

U sklopu biciklijade održat će se i utrka u cestovnom biciklizmu čiji će sudionici voziti na relaciji Nin-Vrsi-Ljubač-raskrižje iznad Ražanca-Poljica-Briševo-Nin. Ta utrka starta istovremeno kada i rekreativna biciklijada u 11,30 iz Nina, a predviđeno trajanje je oko sat vremena. U 14,00 svi zajedno iz Nina kreću prema Zadru.

Organizatori: Zadarska županija i Grad Nin

Suorganizatori: PU Zadarska, Zavod za javno zdravstvo, BK Zadar

Sponzori: EVN Croatia plin i Calimero sport

Biciklijada se provodi u sklopu programa Plana za zdravlje Zadarske županije i u cilju poticanja zdravog načina života, potičemo na kretanje pješačenjem ili biciklizmom budući da je sjedilački način života sve učestaliji.

Glasnogovornica
Ureda župana Zadarske županije
Vlatka Vučić-Marasović, univ.spec.rel.publ.

 

Najava početka MTB sezone

P1010920 (Small)

 

Jedna od najdugovječnijih hrvatskih mountain bike utrka Kamenjak Rocky Trails održat će se ovog vikenda.

U subotu 11. travnja, starta „19. XCO Premantura Rocky Trails UCI C1“, a u nedjelju „3. XCM Kamenjak Rocky Trails“. Obje utrke boduju se i za kup Hrvatske.

Nemojmo zaboraviti i da UCI C1 utrke donose vrijedne UCI bodove za Elite i Junior kategoriju. Imena na listi kao što su Tanja Žakelj, Alex Gehbauer, Ilias Periklis, Marek Konwa, Michal Lami govore o kvaliteti utrke, a dolazak je potvrdio i Olimpijski pobjednik iz Londona Jaroslav Kulhavy.

Jedinstevenom sportskom događaju pridružiti će se i vozači BK Zadra. Boje kluba branit će Marin Pejdo, Neven Šestan i Daniel Filić.  Svakako ćemo pratiti događanja u Istri i želimo sreću našim vozačima.

D.F.

59. VN VARAŽDINSKE ŽUPANIJE

Copy of 11103930_10206586877853598_732452817_nNakon samo jednog dana odmora poslije utrke u Poreču kadetkinje Bk Zadra su pod vodstvom direktora ekipe Ante Radića danas nastupili na 59. VN Varaždinske županije. Maja Perinović je još jednom dokazala da je završni šprint grupe njena specijalnost, te je kroz cilj prošla kao treća ukupno, druga od kategorije i prva od svih hrvatskih vozača u utrci. Josipa Šintić je bila 8 ukupno, Nina Dokoza 18-ta. Ova utrka je bila bodovna za Kup Hrvatske i za ostale kategorije Početnika, Oliveru Gojkoviću je pripalo 17-to mjesto ukupnog poretka, no među hrvatskih vozačima do 14 godina odnio je najveći broj bodova, dok je njegov mlađi brat Nicolas uknjižio svoj prvi plasman u kategoriji do 13 godina prošavši kroz cilj kao 11-ti.

Untitled-7
Slijedećeg vikenda, točnije u nedjelju 12.4. juniore, kadete, kadetkinje, veterane i rekreativce Bk Zadra očekuje ovogodišnji Dalmatia Open, regionalna utrka koja će i ove godine okupiti 60-tak sudionika iz Hrvatske, Slovenije i BiH, a svi ostali zaljubljenici u biciklizam moći će njen cilj pogledati u Ninu u sklopu održavanja 7. Biciklijade “Od Branimira do Branimira”.

PRIJAVNICA ZA 7. BICIKLIJADU “OD BRANIMIRA DO BRANIMIRA”